• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare!

  Violina Gorcinschi -

  Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România, Lactate Natura, a fost scoasă la vânzare prin licitație. Unitatea economică din Târgoviște, județul Dâmbovița, cu o lungă istorie a prelucrării și comercializării produselor lactate, a anunțat, recent, scoaterea la licitație a activelor care includ bunuri mobile și imobile. Prima licitație va avea loc în această săptămână, vineri, pe 22 martie, cu un preț de pornire de 9.500.000 lei.

  S.C. Lactate Natura S.A. Dâmbovița a fost înființată în anul 1991, prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița. Societatea este o unitate economică cu capital integral privat, al cărei obiectiv de activitate este preluarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate ce au marca Natura. Este cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din județ, cu o tradiție de mai mult de 50 de ani, având colaborări cu mai mulți fermieri din zona de sud a țării. Produsele Lactate Natura sunt cunoscute de consumatori, care și-au arătat, de-a lungul timpului, încrederea în acest brand care s-a adaptat standardelor europene.

  În perioada 2004-2005, la fabrica de lapte din județul Dâmbovița a fost implementat un amplu proiect co-finanţat cu fonduri SAPARD de modernizare şi retehnologizare a capacităţilor de producţie, care au fost aliniate la standardele europene. În prezent capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 220.000 hl lapte/an.

  Inițial, reprezentanții firmei au decis, acum un an, suspendarea activității fabricii pe o perioadă de trei ani, din cauza comenzilor mici, iar acum s-a anunțat scoaterea la licitație a unității de producție.

  Lactate Natura S.A., producătorul de lapte și lactate din Dâmbovița (foto: telegrama.ro)

  Lactate Natura, una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România, scoasă la licitație

  Lactate Natura S.A., cu sediul în Târgoviște, județul. Dâmbovița, a anunțat organizează o licitație competitivă, deschisă, cu strigare pentru vânzarea activului ce include teren, clădiri și bunuri mobile, utilaje specifice unei fabrici de lactate. Bunul este situat în Municipiul Târgoviște și este proprietatea societății Lactate Natura S.A, potrivit anunțului  companiei.

  Vânzarea se face în întregime, pentru întreg activul, nu în mod individual sau fracționat.

  Citește și: Încă o mare fabrică de lapte din România și-a închis de astăzi porțile!

  Prima licitație, care se va desfășura în condițiile Regulamentului de licitație și a Caietului de Sarcini, va avea loc în această săptămână, vineri – 22 martie, la ora 11:00. Licitațiile ulterioare se vor organiza la două săptămâni, în zilele de vineri, ora 11:00.

  Pentru fiecare licitație se va publica un anunț în care se va indica în mod expres data, ora și locul licitației, precum și prețul de pornire (care va fi și prețul minim de vânzare) solicitat de vânzător, stabilit conform Regulamentului de Licitație, precum și termenul limită pentru înscrierea la licitație.

  La ședința de licitație se pot prezenta persoane fizice și/sau juridice care fac dovada îndeplinirii cerințelor prevăzute în Regulamentul de organizare a licitațiilor pentru valorificarea activului situat în Târgoviște, județul Dâmbovița („Regulamentul Licitației”). La dispoziția participanților se pune la dispoziția participanților un Caiet de Sarcini ce conține prezentarea Activului și Regulamentul Licitației, disponibile pe site-ul oficial al Lactate Natura S.A..

  Prețul de pornire al primei licitații este de 9.500.000 lei. Se aplică TVA în funcție de dispozițiile legale, cu mențiunea că pentru această obligație fiscală se va putea aplica sistemul de taxare inversă dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare la momentului încheierii Contractului de vânzare.

  Garanția de participare la licitație este de 1.000.000 lei. Informații suplimentare se pot obține pe adresa office@bda.com.ro, office@lactatenatura.ro și la numărul de telefon 021.322.03.12.

  Citește și: Garda de Mediu a închis o fabrică de lapte care funcționa fără autorizație


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

  Ultimele știri

  Praful siberian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar