• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri într-un an

  Violina Gorcinschi -

  Calendar tratamente la trandafiri – schemă de aplicare a tratamentelor la trandafiri în toată perioada de vegetație. Aflați din acest articol când și cum se aplică fungicidele, insecticidele și toate celelalte stropiri pentru a asigura sănătatea rozelor.

  Tratamentele la trandafiri sunt necesare pentru a asigura sănătatea florile care vor înfrumuseța grădinile în sezon. Bolile și dăunătorii pot fi preveniți cu ajutorul stropirilor aplicate începând cu perioada de intrare în vegetație a plantelor. Iată calendarul pentru aplicarea corectă a tratamentelor la trandafiri.

  Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri după tăieri

  După efectuarea tăierilor de primăvară, trandafirii au nevoie de două tratamente. Primul tratament presupune administrarea produselor cuprice – zeamă bordeleză sau Champ, de la Nufarm, pentru rugină și cancerul ramurilor. Acest produs se aplică într-o cantitate de 50 de grame, diluat în 10 litri de apă.

  Tot în această perioadă, tufele de trandafiri se stropesc cu produse împotriva făinării precum Kumulus de la BASF. Acesta se administrează într-o cantitate de 60 de grame în 10 litri de apă. De asemenea, cu ajutorul Nuprid, de la Alcedo, se pot elimina ouăle de afide și acarieni.

  Citește și: Tratamente de vară la trandafiri pentru pătarea neagră și făinare

  Tratamente pentru lăstarii de trandafiri (foto: greengardener.co.uk)

  Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la creșterea lăstarilor

  În etapa de creștere a lăstarilor, la trandafiri se aplică a doua serie de tratamente fungicide. Trandafirii se stropesc cu Topsin, de la Alchimex, într-o doză de 10 grame (diluată în 10 litri de apă) și Aliette, de la Bayer, într-o cantitate de 30 de grame (în 10 litri de apă).

  De asemenea, se recomandă și administrarea de insecticide precum Mospilan de la Summit Agro (1,5 grame la 10 litri de apă). Este indicată utilizarea în combinație cu Toil, de la Summit Agro, un adjuvant pe bază de ulei de rapiță.

  Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la faza de boboc

  Înainte ca florile să se deschidă, în fața de îmbobocire, trandafirii mai au nevoie de încă un tratament cu Topsin, pentru prevenirea făinării, ruginii, dar și a afidelor.

  Ulterior, se administrează un tratament împotriva putregaiului și antracnozei, Syllit de la UPL, într-o doză de 20 de ml (în 10 litri de apă). Acum se aplică și un insecticid împotriva viespii trandafirului și acarienilor.

  Tratamente pentru trandafiri în perioada înfloritului (foto: daltons.co.nz)

  Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la înflorit

  În epoca înfloritului, trandafirii mai au nevoie de un tratament cu Topsin pentru combaterea afidelor, putregaiului și ruginii.

  În aceeasi etapă, este necesară aplicarea unui tratament cu Antracol, de la Bayer (20 grame la 10 litri de apă) pentru pătarea neagră. Împotriva făinării și acarienilor, se stropește cu Nissorun de la Summit Agro (5 g la 10 litri de apă).

  Citește și: Calendar pentru îngrijirea trandafirilor. Ce lucrări se fac în fiecare lună 

  Calendar de tratamente la trandafiri. Ultimul tratament

  În momentul în care trandafirii intră în perioada de repaus vegetativ, este nevoie de un ultim tratament cupric, zeamă bordeleză sau Champ, pentru rugină și cancerul ramurilor. De asemenea, se administrează și Kumulus.

  Te-ar mai putea interesa

  Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale

  Ultimele știri

  Hibridul de porumb Olt, potrivit pentru toate regiunile României AgroChatGPT – oportunitate pentru Universități și Companii din agricultură de a inova și a colabora Modelul TRANSAVIA „de la Bob la Furculiță și Înapoi” – premiat pentru Inovație în Sustenabilitate