• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri într-un an

    Violina Gorcinschi -

    Calendar tratamente la trandafiri – schemă de aplicare a tratamentelor la trandafiri în toată perioada de vegetație. Aflați din acest articol când și cum se aplică fungicidele, insecticidele și toate celelalte stropiri pentru a asigura sănătatea rozelor.

    Tratamentele la trandafiri sunt necesare pentru a asigura sănătatea florile care vor înfrumuseța grădinile în sezon. Bolile și dăunătorii pot fi preveniți cu ajutorul stropirilor aplicate începând cu perioada de intrare în vegetație a plantelor. Iată calendarul pentru aplicarea corectă a tratamentelor la trandafiri.

    Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri după tăieri

    După efectuarea tăierilor de primăvară, trandafirii au nevoie de două tratamente. Primul tratament presupune administrarea produselor cuprice – zeamă bordeleză sau Champ, de la Nufarm, pentru rugină și cancerul ramurilor. Acest produs se aplică într-o cantitate de 50 de grame, diluat în 10 litri de apă.

    Tot în această perioadă, tufele de trandafiri se stropesc cu produse împotriva făinării precum Kumulus de la BASF. Acesta se administrează într-o cantitate de 60 de grame în 10 litri de apă. De asemenea, cu ajutorul Nuprid, de la Alcedo, se pot elimina ouăle de afide și acarieni.

    Citește și: Tratamente de vară la trandafiri pentru pătarea neagră și făinare

    Tratamente pentru lăstarii de trandafiri (foto: greengardener.co.uk)

    Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la creșterea lăstarilor

    În etapa de creștere a lăstarilor, la trandafiri se aplică a doua serie de tratamente fungicide. Trandafirii se stropesc cu Topsin, de la Alchimex, într-o doză de 10 grame (diluată în 10 litri de apă) și Aliette, de la Bayer, într-o cantitate de 30 de grame (în 10 litri de apă).

    De asemenea, se recomandă și administrarea de insecticide precum Mospilan de la Summit Agro (1,5 grame la 10 litri de apă). Este indicată utilizarea în combinație cu Toil, de la Summit Agro, un adjuvant pe bază de ulei de rapiță.

    Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la faza de boboc

    Înainte ca florile să se deschidă, în fața de îmbobocire, trandafirii mai au nevoie de încă un tratament cu Topsin, pentru prevenirea făinării, ruginii, dar și a afidelor.

    Ulterior, se administrează un tratament împotriva putregaiului și antracnozei, Syllit de la UPL, într-o doză de 20 de ml (în 10 litri de apă). Acum se aplică și un insecticid împotriva viespii trandafirului și acarienilor.

    Tratamente pentru trandafiri în perioada înfloritului (foto: daltons.co.nz)

    Calendar de tratamente la trandafiri. Stropiri la înflorit

    În epoca înfloritului, trandafirii mai au nevoie de un tratament cu Topsin pentru combaterea afidelor, putregaiului și ruginii.

    În aceeasi etapă, este necesară aplicarea unui tratament cu Antracol, de la Bayer (20 grame la 10 litri de apă) pentru pătarea neagră. Împotriva făinării și acarienilor, se stropește cu Nissorun de la Summit Agro (5 g la 10 litri de apă).

    Citește și: Calendar pentru îngrijirea trandafirilor. Ce lucrări se fac în fiecare lună 

    Calendar de tratamente la trandafiri. Ultimul tratament

    În momentul în care trandafirii intră în perioada de repaus vegetativ, este nevoie de un ultim tratament cupric, zeamă bordeleză sau Champ, pentru rugină și cancerul ramurilor. De asemenea, se administrează și Kumulus.


    Te-ar mai putea interesa

    Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului

    Ultimele știri

    Îngrijirea oilor cu gestație dublă în perioada iernii Oficial: Adrian Chesnoiu a revenit la conducerea AFIR Subvenție de 1.000 lei/lună pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol