• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Trei produse biologice de la Chemark aplicate de fermierul Daniel Sabău la cultura de grâu

    Adrian Radu -

    Agricultura ecologică are provocări complexe, însă fermierii care au decis să meargă pe acest drum au parte de ajutor din partea Chemark Rom. Dacian Sabău are o exploatație de aproape 500 de hectare în județul Timiș și a folosit deja o serie de produse din portofoliul companiei: Ruinex, Delfan, Azofix și Fosfix.

    Dacian Sabău a avut curaj. A decis să facă agricultură ecologică și cultivă grâu. Cum se aștepta, a avut nevoie de produse de protecția plantelor, pentru a face față problemelor inerente din lanuri. Din fericire, în 2017, a început o colaborare cu Chemark Rom. Primul motiv: faptul că în portofoliul companiei se găseau produse biologice.

    Delfan Plus a fost primul produs utilizat. Este un biostimulator ușor și rapid asimilabil, cu un conținut ridicat de aminoacizi esențiali liberi. “În afară de aminoacizii din Delfan, de la compania Chemark folosesc în tehnologie microorganismele care accelerează descompunerea resturilor vegetale din sol, care e un plus extraordinar. În primul rând, ne reduce presiunea de boli. Vorbesc de Ruinex”, a declarat Sabău.

    Caracteristici Ruinex

    – Produs biologic pe bază de bacterii și ciuperca Trichoderma
    – Accelerează descompunerea și mineralizarea resturilor vegetale
    – Afânează solul și reduce rezerva de patogeni din sol
    – Doza recomandată: 1-3 l/ha

    După utilizarea Ruinex, Dacian Sabău a utilizat, înainte de însămânțat, Azofix și Fosfix. “Folosesc foarte mult Azofix Plus, care mă ajută, practic, și pune la dispoziția plantei azotul organic, cât și pe cel atmosferic. Și produsul Fosfix, care mă ajută la mobilizarea fosforului din sol. Folosesc foarte mult Fosfix Plus, pentru că aici, având un sol cu pH mic, un sol acid, am fosfor care este blocat în sol și am foarte mare nevoie de produsul Fosfix Plus”, a completat Sabău.

    Caracteristici Azofix Plus

    – Produs biologic pe bază de bacterii cu rol în fixarea azotului atmosferic în sol
    – Transformă azotul atmosferic (N2) în azot amoniacal (NH4) disponibil plantelor
    – Aduce suplimentar 25-30 kg azot s.a. pe hectar
    – Doza recomandată: 1-2 l/ha

    Fosfix Plus este un produs biologic care ajută la deblocarea fosforului din solurile alcaline sau acide, extrăgându-l din fosfații de calciu sau fier și transformându-l în fosfor disponibil pentru plante. Această soluție permite înlocuirea unor cantități semnificative de îngrășăminte pe bază de fosfor. Bacteria activă este Bacillus aryabhattai, iar în compoziția sa se mai găsesc mangan, fier, magneziu și enzime bioactive.

    Caracteristici Fosfix Plus

    – Produs biologic pe bază de bacterii cu rol în deblocarea fosforului din sol
    – Recomandat pentru soluri acide sau alcaline
    – Aduce suplimentar 35-45 kg fosfor s.a. pe hectar
    – Doza recomandată: 1-2 l/ha

    Efectele aplicării produselor Chemark Rom l-au convins pe fermierul timișorean să continue colaborarea cu compania, chiar dacă suprafața aflată în sistem ecologic s-a redus în ultimii ani. “În tehnologia mea folosesc foarte mult produsele de la Chemark, pentru că mi-au confirmat în fiecare an, deși anii au fost diferiți”, a concluzionat Sabău. Toate detaliile despre Delfan Plus, Ruinex, Azofix și Fosfix se găsesc pe site-ul www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români