• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum arătă carnetul de comercializare a produselor agricole

  agrointeligenta.ro -

  Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol va fi eliberat de primari persoanelor fizice care dețin atestat de producător și desfășoară o activitate economică în sectorul agricol. Cum va arăta acest carnet și ce informații va conține aflăm dintr-un ordin ministerial postat pe site-ul Ministerului agriculturii.

  Primarii eliberează carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol cu respectarea următorului regim de completare a primei file din carnet, care este nedeatașabilă:
  a) numele, prenumele titularului atestatului de producător- se înscriu numele și prenumele persoanei fizice care solicită carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol.
  b) domiciliul solicitantului- se completează cu datele privind adresa de domiciliu înscrise în CI/BI.
  c) numele, prenumele soț/soție, rude/afini grad.I, după caz – se înscriu numele și prenumele
  persoanei/persoanelor fizice care poate/pot utiliza carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, în afara titularului atestatului de producător.
  d) domiciliul soț/soție, rude/afini grad.I, după caz – se completează cu datele privind adresa de domiciliu înscrise în CI/BI.
  e) suprafețele de teren exploatate/cultivate, respectiv efectivele de animale/familii de albine/cutii viermi de mătase, deținute de titular.
  f) produsele pentru care se solicită emiterea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol- se înscriu toate produsele vegetale rezultate din culturi de câmp, culturi în spații protejate, plantații, pepiniere, pășuni și fânețe, după caz, sau toate produsele zootehnice, sericicole, apicole, conservele de fructe și/sau legume și/sau sucuri naturale, obținute din fructele și/sau legumele produse de solicitant, după caz.
  Produsele zootehnice, sericicole, apicole, conservele de fructe și/sau legume și/sau sucuri naturale se înscriu în carnetul de comercializare cu respectarea prevederilor Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările și completările ulterioare
  g) producțiile estimate a fi destinate comercializării – se înscriu datele declarate de solicitant.

  La nivelul fiecărei primării se înfiinţează, se organizează şi se gestionează Registrul de evidenţă a carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol, pe suport de hârtie şi în format electronic, care cuprinde cel puţin informaţii privind datele de identificare ale producătorului agricol titular al atestatului de producător, precum și ale persoanei/persoanelor fizice care poate/pot utiliza carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol în afara titularului atestatului de producător, după caz, produsele gospodăriei/fermei, suprafețele cultivate, efectivele de animale /familii de albine/cutii viermi de mătase deținute, producțiile estimate a fi destinate comercializării.

  Ce trebuie să faceți în cazul pierderii carnetului de comercializare a produselor agricole

  În situația pierderii/distrugerii/furtului carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol, titularul/utilizatorul acestuia este obligat să anunțe în termen de 24 de ore unitatea de poliție cea mai apropiată, precum și autoritatea emitentă, care poate emite, la cerere un alt carnet, operând mențiunea corespunzătoare în Registrul de evidenţă a carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol.

  Pentru a vedea cum modelul carnetelor pentru comercializarea produselor agricole CLICK AICI – PDF   


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier a vândut cu 151.000 de euro o piatră uriașă găsită pe terenul său Tractor de peste 7,7 tone, parcat pe sticle de bere! Noul record mondial a fost stabilit în Germania Director APIA – anunț despre fermierii pasibili de pierderea subvenției!

  Ultimele știri

  Spune adio buruienilor dificil de combătut din culturile de cereale păioase, cu pachetul comercial de erbicide GRANSTAR® SUPER + DISCOVERY®, de la FMC Prognoza meteo de la ANM: Cum va fi vremea în următoarea săptămână! Câte găini trebuie la un cocoș. Raportul perfect între cocoși și găinile din ogradă!