• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologia Chemark Rom la porumb aduce producții mari în Dâmbovița, în ferma lui Aleem Cheema

    Adrian Radu -

    Aleem Cheema este un fermier venit din Pakistan, a cărui familie a ales să construiască o exploatație agricolă în județul Dâmbovița. Face tratamentele din solele cu porumb doar cu produsele de la Chemark Rom, iar rezultatele vin an de an.

    Aleem Cheema lucrează 1.800 de hectare în localitățile Dobra, Butimanu și Cojasca din județul Dâmbovița. Orzoaica de bere, grâul, floarea-soarelui și porumbul sunt culturile pe care le înființează anual. La porumb, cel mai mare ajutor vine de la Chemark Rom, companie cu care lucrează de câțiva ani.

    Primul produs folosit în cultura de porumb este Seed Sprint H5, în doză de 25 kg / ha. “Seed Sprint este un produs foarte bun, e un fel de starter și el îi dă culturii un fel de să răsară mai repede și o ajută foarte mult până la capăt, ajută și plantele. Și producția ajută foarte mult, până la capăt”, a explicat fermierul dâmbovițean.

    După semănat, Aleem Cheema utilizează Azofix și Fosfix, două produse pe bază de bacterii. Azofix fixează azotul atmosferic și îl convertește în azot amoniacal accesibil plantelor. La rândul său, Fosfix deblochează fosforul din sol și îl transformă în fosfor disponibil pentru plante. Prin acest mod de acțiune, înlocuiește cantități importante de îngrășăminte convenționale. Fiecare produs a fost aplicat în doză de 1.5 l / ha.

    „După semănat, am folosit produsele lor, Azofix și Fosfix. Sunt produse pe bază de bacterii, care trebuie aplicate imediat după semănat, 1.5 litri cu 1.5 litri. Sunt foarte bune. Produc un fel de azot. E o bacterie care rămâne pe teren, când plouă 1 litru, 2, activează imediat și produce un plus de azot. Și fosfor și azot produce”.

    Souverain, folosit de Aleem Cheema

    Tehnologia Chemark Rom pentru porumb a cuprins și erbicidul Souverain, în doză de 2 l / ha. Acest produs selectiv pentru porumb are o flexibilitate mare în aplicare (2-9 frunze) și combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate. Are ca substanțe active nicosulfuron și sulcotrione.

    Delfan, în doză de 1.5 l / ha, și Synergizer, aceeași cantitate, au fost alte două produse folosite de Aleem Cheema la porumb. Utilizarea lor s-a făcut la recomandarea lui Marian Ișlicaru, Product manager Chemark Rom. “Ca și ultim tratament în cultură s-a folosit Aton Zinc, pentru un aport de zinc, ceea ce ajută foarte mult la viabilitatea polenului și la o fructificare cât mai bună, la o legare cât mai bună a știuleților și, după cum putem vedea, chiar a legat foarte bine porumbul, având în vedere perioada în care s-a dezvoltat. A legat până în vârf”, a completat Ișlicaru.

    De când a început colaborarea cu Chemark Rom, Aleem Cheema s-a convins de eficiența produselor companiei. “Cred că datorită produselor Chemark, am avut și anul trecut producții bune, și anul ăsta, Doamne ajută să fie mai bine. Și în viitor o să folosesc produsele Chemark și le recomand și altor fermieri să folosească aceste produse, care 100% sunt OK”, a concluzionat inginerul agronom de la Eco Agroteam.

    Toate detaliile despre produsele folosite de Aleem Cheema, dar și despre celelalte produse din portofoliul Chemark Rom, se găsesc pe www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Furturi de amploare de pe terenurile agricole. Întâlnire convocată cu fermierii unei comune Soluția de drojdie pentru roșii: beneficii, preparare, aplicare În urma articolului Agrointeligența, Guvernul va amâna obligația micilor fermieri de a trece la e-Factura

    Ultimele știri

    Analiza solului – vitală pentru un sol excepțional. AGROFORCE, o soluție profesională oferită de CARMEUSE Agro România! O firmă de îngrășăminte a cerut insolvența Cerealcom Dolj, afacerea fermierului Mihai Anghel Explozie de prețuri la caise și piersici: 30 de lei/kg. Manager livadă: ”Din 2.000 de caiși, nu am cules un kilogram de fructe”