• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CEC Bank, printre primele bănci care acordă Creditul Fermierului

    Roxana Dobre -

    CEC Bank a anunțat că a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierul, în cadrul schemei de ajutor de stat lansate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenţionarea dobânzilor la credite. Perioada de creditare este de maxim 60 luni.

    CEC Bank a informat printr-un comunicat că a semnat convențiile cu Fondul De Garantare A Creditului Rural (FGCR) fiind printre primele bănci care a transmis solicitări către instituția de garantare pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental. Conform convenției de implementare încheiată între Bancă și FGCR, pentru beneficiarii eligibili se va estima partea din rata dobânzii reprezentând valoarea ROBOR la 3 luni, care reprezintă ajutorul de stat. Acesta se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor din Cadrul temporar Ucraina, fără a depăși echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.

    Citiți și: Alina Toma, FGCR: Creditul Fermierului este funcțional. Șapte bănci au semnat deja convențiile

    CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin Creditul Fermierului

    În comunicatul citat, CEC Bank anunță că susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea Creditului Fermierul, schemă de ajutor de stat lansată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care fermierii pot beneficia de granturi pentru subvenționarea dobânzilor la credite. “Creditul Fermierului este funcțional, fiind îndeplinite toate procedurile legislative și toți pașii procedurali, iar CEC Bank este printre băncile care au semnat deja convențiile pentru acordarea creditelor. Banca noastră continuă tradiția de a fi un partener de încredere al fermierilor români”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director al Direcției AGRI din CEC Bank.

    Citiți și: Guvernul a aprobat Creditul Fermierului cu o dobândă de 1,95% și ROBOR suportat de stat

    Cum funcționează Creditul Fermierului

    Potrivit comunicatului CEC Bank, perioada de creditare este de maxim 60 luni iar beneficiarii acestui Program sunt persoanele juridice, în calitate de fermieri, care desfășoară activități în domeniul agricol vegetal/zootehnic prin Codurile CAEN  011, 012, 013, 014 sau 015, care cuprind cultivarea plantelor nepermanente, a plantelor din culturi permanente, a plantelor pentru înmulțire, creșterea animalelor și activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor).

    ”Destinația creditului este pentru finanțarea activității curente în domeniul agricol, cu excepția activităților de comerț. Valoarea facilității de credit se stabilește și va fi corelată cu necesarul de capital de lucru al firmei și în funcție de cifra de afaceri/valoarea încasărilor (în cazul PFA/IF/II)”, mai arată sursa citată.

    Dobânda este standard: ROBOR 3M + 1,95 p.p.

    Rata dobânzii prevăzută se suportă astfel:

    – valoarea reprezentând ROBOR la 3 luni – de către bugetul de stat, prin bugetul MADR (în limita ajutorului maxim de 280.000 euro/beneficiar prevăzut de Cadrul temporar Ucraina);
    – valoarea reprezentând marja (de maximum 1,95% pe an) – de către beneficiarul creditului.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere