Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori
Angelica Lefter -Ferma cu plantație de lalele din soiuri olandeze este o investiție unică la acest moment în România. Exploatația include 600 de specii de lalele cultivate pe o suprafață de 3 hectare, iar florile pot fi admirate de către vizitatori și chiar culese de către aceștia.
Prima plantație de lalele din România, pe modelul celor olandeze, s-a deschis vizitatorilor, lângă Găești. Peste un milion de lalele din 600 de specii, multe aduse chiar din Olanda, au înflorit pe 30.000 de metri pătrați de câmp, în localitatea Pătroia-Deal, județul Dâmbovița.
Citiți și: Plantarea lalelelor primăvara: pașii ca toți bulbii să dea flori
Plantația de lalele poate fi vizitată zilnic între orele 09:00 – 18:00, iar un bilet costă 30 de lei. Copiii cu vârsta de până în 7 ani au accesul gratuit. Mai mult, vizitatorii au la dispoziție flori din care își pot crea propriul buchet, iar organizatorii au adus și un pian la care au acces cei care ajung în zonă.
Citiți și: Plantare lalele toamna. Când și cum se plantează bulbii
Gabi Popa s-a ocupat de înființarea plantației și a povestit cum a început proiectul lalelelor cultivate în câmp.
”Acum 3 ani am plantat la noi în curte, la o intersecție de străzi, cred că vreo o mie de bulbi, o grădiniță mică. Și oamenii veneau, se opreau la gard să se uite. Și atunci am zis, de ce nu? Nu toată lumea poate să meargă în Olanda să vadă expoziția”, a spus horticultorul.
Potrivit organizatoarei Camelia Ivanov, sădirea bulbilor în pământ s-a făcut mecanizat. Fiecare lot are denumirea trecută la margine, astfel că vizitatorii pot să vadă exact ce soiuri sunt lalele pe care le admiră.
”Totul s-a plantat în patru săptămâni, automatizat. Sunt 30.000 de metri pătrați de flori. Fiecare are numele ei, oricine știe la ce se uită”, a spus Camelia Ivanov pentru stirileprotv.ro.
Pătroaia-Deal – Capitala lalelelor până la data de 12 mai
Pătroaia-Deal a devenit ”Capitala Lalelelor” după ce a fost organizată expoziția cu peste un milion de lalele. Parcul dedicat expoziției se întinde pe o suprafață de 30. 000 de metri pătrați pe care au fost plantați circa 1,5 milioane de bulbi de lalele și este deschis până la data de 12 mai.
Un canal plin cu apă desparte zona expozițională de restul parcului. Pe partea stângă vor fi expuse sutele de soiuri de lalele, iar partea dreaptă a canalului va reprezenta o zonă dedicată iubitorilor de flori, celor pasionați de floristică. Aceștia vor avea la dispoziție flori din care își pot crea propriul buchet și, ca o completare a tabloului colorat și parfumat, organizatorii au adus și un pian la care au acces vizitatorii, potrivit gazetadambovitei.ro.