• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA 2024: Crescătorii de animale, blocați la depunerea cererii de plată

    Roxana Dobre -

    Subvenții APIA 2024 – fermierii care cresc animale nu pot cere încă subvențiile pentru campania din acest an. Crescătorii de bovine, bubaline, ovine și caprine depun mai târziu cererea de plată chiar dacă la nivel național campania APIA a început oficial din 4 aprilie. Termenul limită pentru acest an este data de 7 iunie, după această dată nemaifiind posibilă depunerea cererilor nici pentru vegetal, nici pentru zootehnie.

    Campania APIA pentru fermierii care au scheme de plată în sectorul zootehnic va începe în circa două săptămâni, conform informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. Ca în fiecare an crescătorii de animale depun mai târziu cererea de plată iar în prezent la APIA pot înregistra solicitările pentru subvenții doar beneficiarii din sectorul vegetal.

    Citiți și: Lista cu subvenții APIA pe care fermierii le pot obține în acest an

    Crescătorii de animale nu pot solicita încă subvențiile pentru campania 2024 (foto: Martin Stefanuți/Facebook)

    Sectorul zootehnic nu poate solicita încă subvențiile APIA

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că fermierii din sectorul zootehnic nu pot cere încă subvențiile pentru campania de plăți 2024 iar ”deblocarea” modului pentru zootehnie ar putea dura încă două săptămâni. De altfel în fiecare an zootehnia a depus mai târziu cererea de plată la APIA iar în acest an termenul limită este 7 iunie, atât pentru sectorul vegetal cât și cel zootehnie.

    În prezent campania pentru fermierii din sectorul vegetal se deruleză normal iar funcționarii APIA primesc  deja din 4 aprilie cererile pentru acest an. Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

    Într-un comunicat oficial APIA a informat că ”dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online”.

    Citiți și: Protest: Crescătorii au adus vacile în fața primăriei pentru că li s-a dat prea puțină pășune

    Campania APIA pentru subvenții se încheie la 7 iunie

    Fermierii vor avea termen până la data de 7 iunie să depună la APIA cererile de plată pentru acest an. Cererea pentru subvenții este unică, chiar dacă fermierul lucrează teren și are și exploatație de animale. Schemele care pot fi solicitat pentru sectorul zootehnic sunt următoarele:

    Din bugetul național:

    ● ANTZ 7 – lapte de vacă – plată decuplată de producţie;
    ● ANTZ 8 – carne de vită şi mânzat – plată decuplată de producţie;
    ● ANTZ 9 – ovine şi caprine femele – plată cuplată de producţie.

    Din bani europeni:

    Sprijin cuplat zootehnic pentru venit (SCZV):

    ● PD-21: sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte;
    ● PD-22: sprijin cuplat pentru venit – carne vită;
    ● PD-23: sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte;
    ● PD-24: sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine;
    ● PD-25: sprijin cuplat pentru venit– viermi de mătase;
    ● PD-26: sprijin cuplat pentru venit – porumb pentru siloz.

    Ecoscheme:

    ● PD-07: creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte;
    ● PD-08: măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat;
    ● PD-27: Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Ce se întâmplă cu plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare. Măsura ar putea fi înlocuită Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă