• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De la tunsul oilor la pensiune cu specific ciobănesc. Florin Muntean a investit în Complexul Țurcana

    Roxana Dobre -

    Florin Muntean, cel mai cunoscut specialist în tunsul oilor, dă lovitura și în agroturism. Antreprenorul a investit în propria pensiune cu specific ciobănesc, Complexul Țurcana din Șugag, județul Alba, acolo unde chiar Muntean supraveghează ca bucatele să fie pe măsura așteptărilor.

    Florin Muntean, antreprenorul care a reușit să pună pe picioare o afacere cu tuns profesional al oilor, după o experiență vastă acumulată în Spania, a investit și într-un complex turistic ”dedicat” Țurcanei, unde vizitatorii pot trăi o experiență autentică. Din dragoste pentru animale a luat naștere Complexul Țurcana din Șugag, județul Alba, un refugiu deosebit în inima naturii, unde confortul modern se împletește armonios cu farmecul rustic al zonei.

    Citiți și: Brigada mobilă de tuns oi: ideea de afacere care îi face pe ciobani să răsufle ușurați

    Complexul Țurcana, poziționat intr-o locație ușor accesibilă

    Complexul Țurcana, un loc al tradițiilor din oierit și nu numai

    Complexul Țurcana din Șugag, județul Alba, stă la baza traseului pe care turiștii îl pot face pe Transalpina iar afacerea a fost preluată de familia Muntean acum un an.

    ”Eu sunt pasionat și de gătit, iar mare parte din preparate le fac personal dar avem și sesiuni live de mâncare gătită de către celebrul chef Toma, cunoscut ca și Bucătarul Cetății. Ce ne scoate din tiparul obișnuit al altor pensiuni este că noi colaborăm numai cu producători locali astfel avem garanția preparatelor tradiționale, naturale și mai ales autentic românești. La cererea clienților oferim și preparate la proțap precum berbecuți, purceluși etc”, a spus Florin Muntean pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    La complexul din inima Ardealului clienții pot găsi servicii de la cazare, masă dar pot organiza și petreceri aniversare în weekend-uri pentru care la pensiune sunt ”asigurate” distracția și voia bună cu o formație care cântă la locație.

    Citiți și: Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe

    Oază de liniște la Complexul Țurcana

    Florin Muntean este sigur că afacerea sa din agroturism va fi un mare succes. Atât locația, cât și specificul Complexului Țurcana sunt pe gustul celor care caută să se conecteze cu peisajul montan și cu tradițiile locale. Mai mult, amplasarea la baza traseului pe Transalpina, face accesul la acest complex să fie foarte facil.

    ”În complexul nostru activitățile sunt variante, de la simpla relaxare în inima naturii și la ”umbra” unei liniști de nedescris la răcorirea în noastră cristalină sau în ciubărul relaxant, perfect pentru a delecta cielinții într-o atmosferă liniștită. Pentru cei care doresc să exploreze împrejurimile, lacul Oașa și frumusețile naturale din zonă sunt la o distanță scurtă de mers cu mașina. De asemenea în zonă sunt foarte multe mănăstiri cum ar fi Oașa, Țețu etc. Avem aproape tot ce înseamnă Transalpina, aflându-ne fiind la baza circuitului, în Șugag”, a mai spus Florin Muntean.

    Pentru perioada de Paște, pensiunea lui Florin Muntean mai are locuri disponibile, iar pachetul de trei zile cu totul inclus are un preț de 1.200 de lei de persoană.

    ”Zic că noi am reușit să scoatem o ofertă potrivită pentru clienți. La noi prețurile sunt foarte mici, iar mâncare este delicioasă. Punem accent pe acest raport de calitate-preț și pe respectul pentru cei care ne trec pragul. Adică să fie accesibil pentru oricine iar vizitatorii să rămână cu o impresie plăcută și să revină ori de câte ori au ocazia sau să ne recomande cunoscuților”, a mai explicat patronul complexului.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină