• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp

    Roxana Dobre -

    Meteorologii anunță ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în 14 județe. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben, valabilă pe parcursul zilei de astăzi.

    ANM a emis astăzi, duminică – 12 mai, o atenționare meteorologică valbilă pentru 14 județe. Conform meteorologilor, în regiuniele aflate sub Cod Galben vor avea loc ploi torențiale, descărcări electrice și grindină iar cantitățile de apă vor fi de peste 40 l/mp.

    Citiți și: Plouă, dar tot e secetă. Zonele agricole unde există încă un mare deficit de apă în sol

    Ploi și grindină

    Atenționare meteo de Cod Galben în 14 județe

    Intervalul: 12 mai, ora 12.00 – 12 mai, ora 23.00;
    Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă;

    În intervalul 12 mai, ora 12.00 – 12 mai, ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

    Conform unei note a meteorologilor, pe parcursul nopții de duminică spre luni (12/13 mai) va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.

    Județele aflate sun informare meteo de Cod Galben sunt: Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

    Județele aflate sub Cod Galben de ploi

    Citiți și: Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară

    Cum va fi vremea de la începutul săptămânii viitoare. Prognoza pe 4 săptămâni

    Administraţia Națională de Meteorologie a emis și prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 13 mai – 10 iunie, valabilă pentru toare regiunile țării. Conform meteorologilor, pe parcursul lunii mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara urmând ca de la începutul lunii iunie mediile valorilor termice să crească ușor peste normele climatologice. În general, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 mai

    Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și ușor mai coborâte în cele sudice și estice. În restul teritoriului, temperatura medie a aerului se va situa în jurul mediilor multianuale. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în cea mai mare parte a țării.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 mai

    Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 27 mai – 3 iunie

    Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în vestul teritoriului.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 iunie

    Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, posibil ușor deficitar în regiunile sud-vestice.


    Te-ar mai putea interesa

    Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații