• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Italia trimite armata să vâneze mistreții pentru a proteja industria cărnii de porc

    Violina Gorcinschi -

    Guvernul italian își trimite armata la vânat mistreți. Pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane, care amenință sectorul cărnii de porc din țară, politicienii italieni au decis, recent, să adopte un pachet de măsuri prin care forțele militare vor fi trimise să reducă populațiile de mistreți.

    Italia și-a mobilizat armata pentru a proteja celebrele produse din carne italiene, cum ar fi șunca de Parma sau Mortadella. Potrivit deciziei guvernului de la Roma, forțele militare au misiunea de a reduce populația prea mare de porci mistreți. În acest fel, cu sprijinul armatei, va fi prevenită răspândirea pestei porcine africane la porcii domestici, potrivit Financial Times, citată de Agrarszektor.

    Industria cărnii de porc din Italia, în pericol (foto: tastingtable.com)

    Italia își trimite armata la vânat mistreți pentru a proteja porcii domestici

    Italia a declarat că își trimite soldații să vâneze mistreți în toată țara, ca parte a unei decizii menite să protejeze industria de prosciutto și mezeluri, în valoare de 8,2 miliarde de euro, de pesta porcină.

    Campania, ce se va desfășura pe parcursul unui an, cu 177 de cadre militare, este propusă de premierul Giorgia Meloni și are obiectivul a reduce populația de porci mistreți din Italia cu până la 80% în următorii cinci ani.

    Citește și: Focar de pestă porcină africană la o fermă cu peste 11.000 de porci. Animalele vor fi sacrificate

    Potrivit estimărilor, între un milion și 1,5 milioane de mistreți se plimbă liberi în Italia, unde au fost mult timp considerați un pericol public.

    Aceștia consumă gunoaiele îngrămădite la marginea marilor orașe, precum Roma, și se deplasează pe terenurile agricole ale fermierilor. Între 2015 și 2021, se estimează că aceștia au provocat în jur de 120 de milioane de euro pagube zonelor rurale și sunt, de asemenea, cauza multor accidente rutiere.

    În plus, aceste animale sălbatice sunt cel mai mare vector de transmitere a pestei porcine africane , un virus extrem de contagios care a fost detectat pentru prima dată pe Italia continentală la începutul anului 2022. Boala, care poate provoca o rată a mortalității de până la 100% la porci, a stârnit alarmă în rândul autorităților și liderilor industriei alimentare din locuri precum Parma, care este centrul celebrei industrii de șuncă din Italia.

    Pesta porcină africană cauzează pagube mari italienilor

    În septembrie anul trecut, Italia a sacrificat aproximativ 34.000 de porci domestici în regiunea Lombardiei de Nord pentru a eradica unul dintre cele mai grave focare de pestă porcină din anii 1960 încoace.

    Citește și: Peste 180 de mistreți dintr-un fond silvic au fost depistați cu pestă porcină africană

    Desfăşurarea militară a fost aprobată recent de cabinet, ca parte a unui pachet de măsuri menit să protejeze agricultura şi moştenirea culinară italiană.

    Decretul amplu include și măsuri care vizează combaterea invaziei crabi albaștri care amenință midiile italiene – unul dintre ingredientele popularului preparat spaghetti alle vongole.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Florin Constantin, AGXecutive, despre mediul de agribusiness în 2025: ”Companiile sunt mai precaute” Fermierii, convocați la MADR. Ministrul Barbu – primele ședințe de lucru din acest an cu liderii asociațiilor Fermă din Teleorman, prădată! Hoții au furat sistemele GPS de pe tractoare