• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Celulă de criză la APIA! Adrian Pintea, MADR, i-a băgat în priză pe funcționarii agenției de plăți

    Roxana Dobre -

    Șefii APIA, băgați în ședință de secretarul de stat în MADR, Adrian Pintea care a organizat o videoconferință cu toatele centrele din țară pentru a afla situația la zi privind depunerea cererii de plată din campania 2024.

    Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, luni – 13 mai că a organizat o discuție în sistem de videoconferință cu toți șefii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din țară. Conform celor declarate de Adrian Pintea pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, toate județele au confirmat că se vor încadra în acest an în termenul limită de 7 iunie pentru primirea cererilor de plată din acest an, astfel încât niciun fermier să nu rămână fără banii pe suprafață sau cap de animal. Astfel, la acest moment nu este luată în calcul o prelungire a termenului pentru depunerea cererilor la subvențiile de anul acesta. 

    Citiți și: Lista de plată de la APIA avansează. Până la ce dată s-a ajuns cu sumele virate fermierilor

    Adrian Pintea, MADR, i-a băgat în priză pe funcționarii agenției de plăți (foto: Adrian Pintea/Faceook)

    Adrian Pintea a anunțat pe pagina sa de socializare că astăzi a participat la o videoconferință cu echipa APIA de nivel central și județean pentru a evalua stadiul depunerii cererilor în cadrul Campaniei 2024 și pentru a discuta finalizarea autorizărilor la plată pentru Campania 2023.

    ”Ținem să reamintim tuturor fermierilor că termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 7 iunie 2024. Felicitări întregii echipe APIA pentru dedicarea și profesionalismul lor și de asemenea, tuturor fermierilor pentru angajamentul și contribuția lor în procesul de depunere a cererilor. Să continuăm să lucrăm împreună pentru o agricultură prosperă și sustenabilă!”, a fost mesajul transmis de secretarul de stat în MADR.

    Citiți și: Noi plăți APIA în conturile fermierilor: 67,1 milioane de euro, achitate pentru subvenții

    Peste două milioane de hectare, deja înregistrate pentru subvenții

    Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii a subliniat că anul acesta fermierii se vor încadra în termenul limită de 7 iunie iar suprafața care urmează să fie solicitată la plată va fi cel puțin la nivelul celei de anul trecut.

    ”Până la această dată avem 373.636 de cereri pentru o suprafață de 2.111.943 hectare. Am discutat cu fiecare județ în parte și am primit asigurări că se vor încadra în termenul de 7 iunie, vor realiza obiectivul, adică cel puțin suprafața de anul trecut”, a spus Adrian Pintea pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    Reamintim că anu1 martie  – 9 iunie 2023 au fost depuse un număr de 759.976 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,98 milioane hectare. În acest an fermierii mai au termen până la 7 iunie să solicite subvențiile aferente campaniei 2024, o noutate pentru campania în curs fiind că nu va mai exista perioada cu penalizări în care fermierii mai puteau cere banii. Adrian Pintea a mai spus pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că până la această dată nu s-a luat în calcul o evetuală prelungire a termenului limită.

    O veste bună dată de Adrian Pintea este că de astăzi și crescătorii de animale au început să depună cererile pentru subvenții.


    Te-ar mai putea interesa

    Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!