• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista de plată de la APIA avansează. Până la ce dată s-a ajuns cu sumele virate fermierilor

  Roxana Dobre -

  Lista de plată de la APIA avansează – până la ce dată s-a ajuns cu sumele virate fermierilor Funcționarii agenției au informat beneficiarii de subvenții direct pe pagina de Facebook a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care este data la care s-a ajuns cu plățile pentru schemele achitate din bugetul de stat.

  APIA a răspuns pe pagina pe care agenția o gestionează în mediul online, unui fermier care a solicitat informații cu privire la plata în conturi pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii în sectorul ovin, ANTZ 9. Funcționarii agenției au clarificat că plățile efectuate săptămâna trecută, intervalul 6-10 mai, au fost făcute conform autorizărilor efectuată în data de 9 aprilie.

  Citiți și: Noi plăți APIA în conturile fermierilor: 67,1 milioane de euro, achitate pentru subvenții

  APIA a anunțat ce plăți a făcut în conturile fermierilor săptămâna trecută

  Un fermier a întrebat direct pe pagina de socializare a agenției de plăți ce se întâmplă cu plățile pentru ANTZ 9, ovine/caprine având în vedere că crescătorul care a adresat întrebarea avea decizie de plată emisă din 9 aprilie. ”Am decizia de plată din 9 aprilie pe ANT ovine și în cont nimic nu se vede ce plăți faceți, multă lume se plânge”, a fost mesajul adresat de crescătorul de animale.

  Răspunsul APIA a adus clarificări cu privire la data la care agenția a ajuns cu plățile. După cum se știe autorizările la plată nu înseamnă și plata efectivă și fermierii pot avea decizii de plată, dar fără bani în cont. Astfel APIA ia pe rând deciziile de plată și le trimite efectiv în contabilitate.

  ”Data de 9 aprilie 2024 pentru măsurile finanțate din bugetul național a fost plătită pe parcursul acestei săptămâni (6 – 10 mai n.r)”, a adus clarificări APIA.

  Schemele achitate din bugetul de stat la care face referire agenția sunt Ajutoarele Naționale Tranzitorii, atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic.

  Citiți și: MADR: Plata subvenției de 100 euro – din 15 mai. Ministrul Barbu: Fermierii vor primi suma promisă!

  Pentru ce scheme achită APIA banii în conturi

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat printr-un comunicat remis pe 10 mai că în perioada 8 – 10 mai, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 333.712.555,81 lei (67.110.538,76 euro).

  Intervențiile plătite sunt aferente Ajutoarelor Naționale Tranzitorii – ANT vegetal (ANT 1 –  culturi în teren arabil, ANT 4 – tutun și ANT 6 – sfeclă de zahăr) și ANT zootehnic (ANTZ 7 –  sector lapte bovine, ANTZ 8 – sector carne bovine și ANTZ 9 – ovine / caprine).

  Conform informării făcute de MADR, plățile făcute în conturi au fost efectuate și pentru schemele compensatorii, astfel:

  Măsura 10 (Pachetul 1 – pajiști cu înaltă valoare naturală (HNV), Pachetul 2 –  Practici agricole tradiţionale, Pachetul 3 – pajiști importante pentru păsări, Pachetul 4 – culturi verzi, Pachetul 6 – pajiști importante pentru fluturi, Pachetul 7 –  terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu și Pachetul 9 – pajişti permanente importante ca zone de hrănire pentru acvila tipătoare mică varianta 9.2.1 (lucrări manuale).

  Măsura 11 (Submăsura 11.1 – prijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică: Pachet 1 – culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ, Pachet 2 – legume, Pachet 3 – livezi, Pachet 4 – vii, Pachet 5 – plante medicinale și aromatice, Pachet 6 – pajiști permanente.  Submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică: Pachet 1 – culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ, Pachet 3 – livezi, Pachet 4 – vii, Pachet 5 – plante medicinale și aromatice, Pachet 6 – pajiști permanente.

   Măsura 13 plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice: Submăsura 13.1 – Plăţi compensatorii în zona montană  și 13.3 –  Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri

  Ultimele știri

  Comisia Europeană ne trântește ușa în nas: Nu există temei juridic pentru utilizarea neonicotinoidelor! Seceta – subiect fierbinte la Bruxelles. România a cerut Comisiei Europene măsuri concrete pentru fermieri O familie de oieri își vinde produsele prin propriile magazine. Cel mai cerut este cotletul de berbecuț