• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grant obținut de Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci pentru stagii de practică în ferme

    Roxana Dobre -

    Stagii de practică în ferme! Colegiul Național de Agricultură și Economie(CNAE) Tecuci a anunțat că a aplicat și a obținut un grant de de 15.800 lei pentru finanțarea activităților de adaptare a serviciilor educaționale prin stagii de practică calitative și atractive pentru elevi.

    Stagiile de practică se derulează în baza contractului încheiat cu Fundația CIVITAS pentru Societatea Civilă Cluj al cărui solicitant este Asociația Viitorul Antreprenor CNAE Tecuci pentru implementarea proiectului P.RA.C.T.I.C.A. locală. Practică responsabilă în agricultură. Colaborare pe termen îndelungat cu comunitatea agricolă locală.

    Citiți și: Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci – proiect pentru formarea fermierilor de mâine

    Practică în ferme de animale (foto: ed.ac.uk)

    Cum se va desfășura proiectul derulat de Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci

    Conform unei informări a Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci, principalul scop al acestui proiect este realizarea următoarelor obiective:

    – O1: Actualizarea și îmbunătățirea bazei de date care să cuprindă cel puțin 10 agenți economici ce desfășoară activități în domeniul culturii plantelor și creșterii animalelor până la sfârșitul lunii decembrie 2024 cu informații relevante despre reprezentanții mediului de afaceri agricol în vederea desfășurării în parteneriat a stagiului de pregătire practică a elevilor.
    – O2: Îmbunătățirea competențelor profesionale pentru 18 elevi prin efectuarea stagiului de pregătire practică la 6 agenți economici.
    – O3: Asigurarea vizibilității proiectului și diseminarea rezultatelor obținute unui număr de 290 de elevi din liceu care studiază la domeniul agricultură și în comunitate până la sfârșitul anului 2025.

    Citiți și: Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci lansează proiectul ”Educație pentru Agricultură – Agricultură pentru viață”

    18 elevi vor fi beneficiarii direcți ai proiectului

    Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 18 elevi din clasa a XI-a care studiază la calificarea Tehnician veterinar, Tehnician horticultor și Tehnician agronom. Elevii vor efectua stagiul de pregătire practică pentru o perioadă de două săptămâni la șase agenți economici și vor fi implicați activ în toate tipurile de activități planificate în cadrul proiectului.

    Activitățile propuse să se desfășoare în cadrul acestui proiect sunt:

    Activitatea 1: Organizarea de stagii de pregătire practică

    Această activitate se va concretiza prin stabilirea de contacte și realizarea unei baze de date cu reprezentanții mediului de afaceri din domeniul agricol pentru specializările tehnician veterinar și tehnician agronom, planificarea stagiului împreună cu partenerii de practică și încheierea contractului/acordului de practică, realizarea achizițiilor necesare pentru efectuarea stagiului de pregătire practică, efectuarea stagiului de pregătire practică și participarea elevilor la activitățile prevăzute în contract/acordul de practică și, nu în ultimul rând, monitorizarea stagiului, reflecția și debriefing-ul facilitate elevilor practicanți.

    Activitatea 2: Călătoria elevului – Crearea unui parcurs de activități de învățare la locul de muncă pe care un elev le poate urma din clasa a IX-a în clasa a XII-a, pentru un proces de educație cât mai bun

    În cadrul proiectului profesorii de specialitate pentru calificările tehnician agronom și tehnician veterinar vor realiza un îndrumar care se va adresa elevilor sub forma unui caiet de lucru ce va conține cel puțin 3 activități practice pentru exersare aferente fiecărui modul din unitatea de rezultate ale învățării. De asemeni, elevii vor completa caietul de lucru pentru care vor fi evaluați și li se vor acorda note.

    Activitatea 3: Prezentarea caietului de lucru “Călătoria elevului – Crearea unui parcurs de activități de învățare la locul de muncă pe care un elev le poate urma din clasa a IX-a în clasa a XII-a, pentru un proces de educație cât mai bun” în cadrul Conferinței Antreprenorul în Agricultura 4.0 – motorul creșterii economice și dezvoltării zonale.

    Activitatea 4: Desfășurarea vizitelor de studiu

    Activitatea se va desfășura în baza modelului Lanțului Valoric, după cum urmează:

    Etapa 1: Azi elev, mâine fermier! Producție – cultura cerealelor:  Vizită de studiu la S.C. Buon Affairs S.R.L. Barcea – Fermă agricolă cu obiect de activitate cultura cerealelor (porumb, grâu, rapiță, floarea-soarelui).

    Etapa 2: Învățăm să procesăm și să valorificăm produsele agricole: Vizită de studiu la S.C. Pajura S.R.L. Tecuci – a fost înființată la data de 04-06-1993 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 1071 – Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

    Etapa 3: Promovăm produsele agricole: Vizită de studiu la Cooperativa Agricolă Agrolact Moldova, Str. Agrolact Nr. 1, Sat Sascut, Comuna Sascut, Județul Bacău – Asociere economică născută din nevoia a cinci fermieri de a avea o poziție comună în industria laptelui și de a aduce pe masă un gust românesc îngrijit și produs cu responsabilitate.

    Etapa 4: Domeniul agricol pregătește oameni pentru viitor: Vizită de studiu la Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) Iași – Student pentru o zi!

    Activitatea 5: Activitatea de diseminare și promovare a rezultatelor proiectului.

    Activitatea 6: Schimb de experiență cu Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut, Bacău: Activități implementate în colaborare: O oră de curs/zi de stagiu de pregătire practică împreună! Și participarea domnilor profesori de specialitate de pe domeniul agricultură și a conducerii școlii de la Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut la Conferința Antreprenorul în Agricultura 4.0 – motorul creșterii economice și dezvoltării zonale.

    ”Pe această cale mulțumim Fundației CIVITAS pentru Societatea Civilă Cluj WORLD VISION România pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestor activități în cadrul programului național “Creștem prin Educație Agricolă” finanțat de Romanian – American Foundation prin intermediul Fundației CIVITAS pentru Societatea Civilă Cluj și a Asociației Viitorul Antreprenor – CNAE Tecuci”, se mai arată în comunicat.

    Valoarea totală a proiectului este de 15.800 lei, iar perioada de implementare este iulie 2024 – iunie 2025.

    Cei interesați pot obține mai multe informații de la profesorii Nicoleta Stanciu și Oana Monica Gheorghe, din cadrul Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci, la numărul de telefon/fax: 0236. 811. 133 sau trimițând e-mail la adresa: cnaetecuci@yahoo.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă