• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O celebră fabrică de lapte ar putea fi salvată de la faliment de fermieri

    Roxana Dobre -

    Fabrica Lactalis din Miercurea-Ciuc, care urmează să fie închisă de firma franceză, ar putea să fie preluată de fermierii din zonă. Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a anunțat că în prezent se studiază dacă eventuale cooperative ale producătorilor, care există în judeţ, ar fi interesate să se implice într-un proiect economic.

    Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat astăzi, luni – 17 iunie, că a avut în cursul zilei, alături de fermieri, o întâlnire cu conducerea companiei Lactalis şi şi-a exprimat speranţa într-o colaborare, măcar după închiderea fabricii. El a mai menţionat că la discuţii a participat şi Federaţia Asociaţiilor Agricultorilor din Secuime şi se studiază dacă eventuale cooperative ale producătorilor, care există în judeţ, ar fi interesate să se implice într-un proiect economic.

    Citiți și: Un mare procesator străin închide o fabrică de lapte din România. Toți angajații, concediați

    Fabrica de lapte Lactalis din Miercurea-Ciuc se va închide

    Întâlnire cu conducerea Lactalis și fermieri

    Primarul din Miercurea-Ciuc a anunțat că astăzi a avut luni o întâlnire cu conducerea companiei Lactalis și fermierii dn regiune și şi-a exprimat speranţa într-o colaborare.

    ”Sper că măcar acum când s-a decis închiderea să fie parteneri, că dacă există, se conturează idei de business, de afaceri pentru baza de producţie, pentru capacitatea de producţie a fabricii de lapte din Harghita, atunci să fie parteneri şi să faciliteze ca aceasta să fie preluată de către o altă companie”, a arătat primarul, conform Agerpres.

    Acesta a completat că a fost luat prin surprindere de decizia grupului Lactalis România de a închide fabrica de lactate de la Miercurea-Ciuc, unde lucrează 95 de persoane, şi a precizat că a avut deja discuţii cu companii din zonă care ar putea prelua specialiştii de la această unitate de producţie.

    ”Este o decizie care ne-a pus într-o situaţie foarte delicată, pentru că acceptăm că orice companie poate să decidă din punct de vedere al strategiei, al managementului şi al profitabilităţii modul în care îşi creionează businessul. Ceea ce ne-a surprins a fost că am fost anunţaţi în ultima clipă cu privire la situaţia că vor închide fabrica de la Miercurea-Ciuc, în condiţiile în care de câţiva ani de zile am încercat să avem o legătură cu compania mamă, pentru a vedea ce strategie au pentru Miercurea-Ciuc. Noi am observat că de ani de zile nu sunt investiţii care să dea semnalul că această capacitate va fi menţinută în companie. (…) Din punctul nostru de vedere, este vital ca această infrastructură care a fost folosită, este a companiei, dacă va fi revândută să fie vândută integral unei alte companii, unui investitor, unei soluţii pentru zona de food industry, adică industria alimentară, şi să se evite orice situaţie de a vinde pe bucăţele o infrastructură care chiar dacă nu e foarte mare, este integrată, este solidă. Pe de altă parte, vineri (14 iunie – n.r.) deja am luat legătura cu şapte companii importante din oraşul Miercurea-Ciuc şi din zona Ciucului, care au capacităţi de producţie în industria alimentară, pentru a anunţa că este o decizie de acest fel şi specialiştii care lucrează să fie, dacă se poate, preluaţi şi menţinuţi în industria alimentară, pentru că foarte greu poţi să pregăteşti personal din această industrie care este mai specială”, a precizat presei Korodi Attila.

    Citiți și: Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români

    Lactalis închide fabrica din Miercurea-Ciuc

    Grupul Lactalis România a anunţat, vineri, că intră într-o nouă etapă de organizare şi că demarează închiderea producţiei în unitatea din Miercurea-Ciuc, în paralel cu o consolidare a investiţiilor sale în celelalte patru mari fabrici din România: Oiejdea – judeţul Alba, Sfântu Gheorghe – judeţul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – judeţul Suceava şi Tunari – judeţul Ilfov.

    În unitatea din Miercurea-Ciuc îşi desfăşoară activitatea 95 de angajaţi, care vor avea acces la măsurile compensatorii şi la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective.


    Te-ar mai putea interesa

    Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații