• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Meteo: Cod portocaliu de caniculă până joi, inclusiv. Județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate

  Oana Timar -

  O nouă zi de foc la nivel național. Meteorologii au actualizat avertizările meteorologice pentru ziua de astăzi și au emis noi alerte pentru ziua de mâine, joi – 20 iunie. România va fi ”lovită” de patru coduri – două galbene și două portocalii, care vizează fenomene specifice sezonului cald.

  Mesaj 1 – Avertizare meteorologică

  Cod Galben 

  Interval de valabilitate: 19 iunie
  Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

  Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

  Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

  Cod Portocaliu

  Interval de valabilitate: 19 iunie
  Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

  Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

  Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

  Citiți și: Culturile fermierului Ion Olteanu, distruse de grindină. Sute de hectare – pagubă totală!

  Alerte meteo pentru ziua de miercuri, 19 iunie

  Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

  Cod galben

  Interval de valabilitate: 20 iunie
  Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

  Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

  Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

  Cod portocaliu

  Interval de valabilitate: 20 iunie
  Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

  Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

  Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

  În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

  Citiți și: Fermierii cer Guvernului despăgubiri de secetă de 2.500 de lei la hectar

  Alerte meteo pentru ziua de miercuri, 20 iunie


  Te-ar mai putea interesa

  Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța

  Ultimele știri

  Prețul grâului, în creștere pe bursă, nu și la fermieri. Samson Popescu: Așteptăm să vindem măcar cu 90 de bani Județul unde s-a produs mai mult grâu decât anul trecut, dar de o calitate mai slabă Ministerul Agriculturii a dat derogare la neonicotinoide pentru campania agricolă de toamnă