• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului

    Roxana Dobre -

    Un nou necaz în ferma producătorului agricol Ion Olteanu. După ce grindina i-a distrus peste 1.000 de culturi pe care se pregătea să le recolteze, astăzi o nouă nenorocire s-a abătut asupra exploatația acestuia. Un incendiu a distru 30 de hectare de grâu chiar în timpul recoltării.

    Un incendiu a izbucnit astăzi, joi – 20 iunie în ferma din Mihăilești a producătorului agricol Ion Olteanu, la circa o săptămână de când grindina îi distrusese peste 1.000 de hectare care urmau să fi recoltate din altă exploatație de ale sale care acoperă zonele Clinceni, Cornetu și Domnești din județul Ilfov. Reamintim că Olteanu a avut și anul trecut în luna iulie un incendiu uriaș în ferma sa, când flăcările au distrus peste 50 de hectare de rapiță.

    Citiți și: Incendiu uriaș în ferma lui Ionuț Olteanu. Peste 50 ha de rapiță s-au făcut scrum!

    Ionuț Olteanu a avut și anul trecut un incendiu într-un dintre fermele sale din Măgurele
    Incendiu astăzi în ferma lui Ionuț Olteanu din Mihăilești (foto: Ionuț Olteanu pentru Agrointeligența)

    Flăcările au distrus 30 de hectare de grâu care urma să fie recoltat

    Flăcările care au cuprins astăzi ferma lui Ionuț Olteanu au distrus 30 de hectare de grâu iar incendiul a fost provocat cel mai probabil din cauza căldurii excesive.

    ”Sunt 30 de hectare cu grâu distruse. Dacă în anii trecuți vorbeam de incendii pe miriști, acum deja au început căldurile din luna iunie și noi stăm cu frica mereu că oricând poate izbucni un incendiu. Acum încă mai fumegă câmpul dar incendiul este stins. Au venit prompt pompierii, am intervenit și noi cu disc, cu cisternă pentru că în caz contrar sigur pagubele ar fi fost mai mari”, a spus fermierul astăzi pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Acesta a completat că fermierii nu au soluții decât să recolteze ziua, în plină căldură și se expun riscurilor.

    ”Nu ai ce să faci. Și dacă mai lăsăm să așteptăm zile mai răcoroase grâul își pierde din calități și nu avem de ales. La noi cauza bănuim că a fost de la vreo scânteie de la combină sau vreun ciob care a provocat o aprindere. Aici în zonă ne-au mai ars acum 4-5 ani dar atunci am reușit să stingem mai repede și am rămas cu pagubă pe 3-4 hectare. Totul vine după ce grindina ne-a distru 1.000 de hectare în altă fermă”, a mai spus fermierul.

    Citiți și: Culturile fermierului Ion Olteanu, distruse de grindină. Sute de hectare – pagubă totală!

    Grâu distrus de flăcări în ferma lui Ionuț Olteanu

    Culturile sunt asigurate dar tot există pierderi

    Fermierul Ion Olteanu, fondatorului grupului Agromad Crops, are toate culturile asigurate dar pierderile înregistrate tot ating 25 % din cauza diferitelor clauze ale polițelor pentru agricultură.

    ”Culturile sunt asigurate, dar pierd 25% din orice poziție la asigurare pentru că nu le asiguri pe toată producția, îți opresc și franșiză și tot așa. Și totul se întâmplă fix unde așteptam producții bune, adică la cele 1.000 de hectare distruse de grindină și aici cel mai bun grâu din ferma unu, de unde recoltam era pe zona Mihăilești. În zece zile ne așteptăm să terminăm recoltatul, să scăpăm de acest stres. Vă dați seama că avem 45 de grade la nivelul solului în luna iunie, e enorm. Noi recoltăm cu frica constantă că se poate întâmpla oricând ceva”, a mai completat fermierul.


    Te-ar mai putea interesa

    Culturile fermierului Ion Olteanu, distruse de grindină. Sute de hectare – pagubă totală! Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Antracnoza la castraveți. Semne, combatere

    Ultimele știri

    Suprafețe calamitate – primele centralizări la nivelul județelor afectate de secetă și de grindină Fermier: Ni se usucă culturile cu tot cu irigații. Reprezentant ANIF: Traversăm cea mai grea campanie de irigat Alertă meteo de furtuni și vijelii cu căderi de grindină în 19 județe