• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vinde sau nu vinde Adrian Porumboiu? Reacția fermierului: ”Discuţiile sunt foarte multe”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  De ceva vreme, în piața de agribusiness circulă zvonul că afacerea lui Adrian Porumboiu este de vânzare.  Alții spun că, de fapt, Porumboiu vrea doar să iasă din lumina reflectoarelor și să își ducă viața și afacerile într-un mod mai liniștit. Toate vorbele din târg par să își fi găsit, într-un fel, răspunsul astăzi, când Ziarul Financiar a publicat o serie de informații privind o posibilă tranzacție între latifundiarul din Vaslui și un important om de afaceri din Republica Moldova.

  „Discuţiile sunt foarte multe. Vreau să fie clar că nu am vândut nimic şi nu am făcut niciun contract. Nu pot să infirm şi nici să confirm nicio informaţie“, a spus pentru Ziarul Financiar Adrian Porumboiu, antreprenor care deţine grupul Racova cu sediul central în Vaslui.

  Fostul arbitru de fotbal nu şi-a pus semnătura pe niciun act de vânzare până în prezent, dar companiile sale se află pe lista de interes a mai multor investitori cu focus pentru plasamente în agrobusiness.

  Totuși, unul dintre numele vehiculate în piaţa de agribusiness care s-ar fi arătat interesat de afacerea antreprenorului român este Trans-Oil, cea mai mare companie agricolă din Republica Moldova, controlată de omul de afaceri Vaja Jhashi, cu origini gruzine şi cetăţenie americană.

  „La acest moment, nu avem permisiunea de a comenta sau răspunde întrebărilor având în vedere că sunt mai multe părţi cu interes direct (stakeholders – trad.) în Racova Group. (…) Vom reveni probabil cu mai multe informaţii până la sfârşitul lunii februarie“, a declarat pentru Ziarul Financiar Vincent Turrisi, general manager al Trans-Oil.

  Compania lui Turrisi este, de altfel, un gigant al agriculturii moldovenești, exploatând 28.500 de hectare de teren agricol și având în portofoliu 14 din totalul de 19 silozuri de peste Prut. Mai mult, anul trecut, Trans-Oil a cumpărat și o fabrică de ulei în România și care a aparținut Ultex Ţăndărei.

  În plus, grupul are un terminal de export în Giurgiuleşti pe Dunăre, în apropierea portului românesc Galaţi. Trans-Oil are şi un birou în Geneva şi operaţiuni de export de materii prime agricole în zona Mediteranei, dar şi în spaţiul ex-sovietic sau în Statele Unite.

  De cealaltă parte, nu există date recente privind situația afacerilor lui Adrian Porumboiu, respectiv grupul Racova.

  Printre centrele de interes ale investitorilor s-ar putea număra terenurile agricole ale companiilor lui Adrian Porumboiu, unităţile de stocare a materiilor prime agricole, dar şi fabrica de ulei vegetal Ulerom din Vaslui.

  Omul de afaceri român s-a mai aflat în discuţii pentru vânzarea fabricii de ulei şi la jumătatea anului trecut, dar tranzacţia respectivă nu a fost finalizată.

  Operaţiunile lui Adrian Porumboiu pot stârni interes doar din partea unor companii cu ambiţii regionale având în vedere că antreprenorul a construit în jurul terenurilor agricole un imperiu ce se întinde geografic de la Galaţi până în nordul judeţului Suceava.

  În Top 100 fermieri – ediția 2014, realizat de revista Agrointeligența, Adrian Porumboiu ocupă locul al doilea, după Ioan Niculae și înaintea lui Jihad El-Khalil. 

  Mai multe informații pe www.zf.ro   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase LIVE. Eveniment AIPROM: ”Fascinanta călătorie a tomatelor de la sămânță la farfurie”

  Ultimele știri

  Agricultura ecologică, o oportunitate certă în vreme de criză. Soluții și idei oferite de Agro-Est Muntenia NOUA ORDONANȚĂ MILITARĂ: Exportul cerealelor – INTERZIS! Grâul, porumbul, făina și zahărul RĂMÂN ÎN ROMÂNIA! ORDONANȚA MILITARĂ NR. 8: Circulația apicultorilor la stupină și în pastoral, doar cu acte doveditoare!

  Căutare în articole