• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nuntă la fermă. Un tânăr a renunțat la creșterea animalelor și a transformat ferma într-o locație de evenimente

    Angelica Lefter -

    Nuntă la fermă – un concept lansat de un tânăr care a decis să renunțe la creșterea animalelor pentru a-și transforma exploatație într-un punct de agroturism, cu accent pe organizarea unor evenimente inedite.

    Ferma de la Coadă din Movila Miresii, județul Brăila, este locul în care, recent, a fost organizată în premieră o nuntă în stil western – în mijlocul naturii, dar și cu elemente de tradiție românească  reprezentată mai ales prin mâncarea la fermă. Meniul de nuntă a fost reprezentat de produse locale, iar mireasa a fost furată, conform tradiției, fiind urcată pe un cal.

    După un prim eveniment de succes, exploatația aflată la 22 de kilometri de Brăila și-a propus să își extindă activitatea, având ca punct de pornire primul punct gastronomic local din județ.

    Citiți și: Ideea inedită a unei familii de fermieri pentru a ajuta părinții care nu au cu cine lăsa copiii!

    Fermierul Marius Coadă, organizează evenimente în ferma sa agroturistică

    Ferma de la Coadă este, de fapt, o fostă fermă de legume achiziționată de actualul proprietar în 2018, iar acum reunește mai multe specii de animale și are în mod deosebit scop didactic.

    ”Eu am cumpărat ferma în 2018, am tatonat terenul cu creșterea animalelor, dar nu a fost profitabil, am ieșit în pierdere pentru că nu aveam pământ. Deținem ferma de un hectar și atât. Este o fermă mixtă, iar după pandemie ne-am reorientat. Prietenii ne spuneau că vor să vină pe la noi pentru că nu aveau unde merge în altă parte. Ulterior, aveam din ce în ce mai mulți vizitatori, de la școli, familii cu copii, și ne-am axat pe partea aceasta agroturistică. Ne-am dat seama că potențialul fermei nu este pentru producția de animale, ci pentru agroturism. În 2022 am dat drumul la conceptul de fermă pedagogică și atunci am înmulțit numărul de specii și am împuținat numărul de capete. Facem evenimente pentru copii, avem un tur prin fermă, iar copiii împreună cu unul dintre fermierii noștri descoperă animalele de fermă. Fac plimbări cu caii, au ateliere de morărit, am deschis primul punct gastronomic din Brăila și avem  u ce să producem mâncarea. Nunta pe care am găzduit-o a fost tot pe baza produselor din fermă, adică meniul propriu-zis a conținut produse făcute de noi în fermă”, a menționat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, administratorul fermei, Marius Coadă.

    Citiți și: O sursă de venit pentru fermele cochete: Găzduirea nunților și a ședințelor de poze pentru miri

    După succesul primei nunți în fermă, se ia în calcul dezvoltarea acestui segment

    Marius Coadă ne-a explicat și că denumirea fermei nu provine de la numele său, ci de la faptul că se află la capătul localității, iar oamenii o știau ca fiind ferma ”de la coadă”. În ceea ce privește partea cu evenimentele și nunta care a avut loc, antreprenorul a menționat că a fost un moment pregătit din scurt, dar care a ieșit foarte frumos, motiv pentru care acum va analiza piața și pe acest segment.

    ”Nunta a apărut ca urmare a cererii celor doi miri de a-și face evenimentul în fermă. Ei au fost anul trecut în ferma noastră de vreo 12 ori, pe când media de revenire a unei familii este de două ori. Inițial am crezut că este o glumă, mai ales că știam că terasa noastră nu poate găzdui mai mult de 60 de persoane. Când am văzut că cei doi însurăței insistă, am încercat să restaurăm o veche hală și acolo a avut loc evenimentul cu aproximativ 80 de persoane. Nunta a avut meniul bazat pe produsele din fermă, oamenii au apreciat platoul tradițional. Noi afumăm mușchiul, șunca, în mod tradițional, brânza la fel, o facem ca pe vremuri în săculeți. Legumele, pentru că nu le-am avut în această perioadă le-am procurat din zonă de la alți producători. Nunta a avut loc acum două săptămâni, iar în septembrie mai avem o cerere de nuntă de la alți doi participanți la acest eveniment. Un lucru memorabil a fost că mireasa s-a furat cu caii, exact ca în trecut, fost foarte frumos”, a menționat tânărul administrator de fermă.

    Aperitivul format din produse tradiționale din Ferma de la Coadă

    Costul meniurilor pentru nuntă a fost unul acceptabil, iar ferma s-a ocupat și de candy bar, prăjiturile fiind unele tradiționale, plăcinte și cornulețe.

    ”Noi ne-am ocupat și de candy bar, fiind unul tradițional cu plăcinte și cornulețe. Costul meniurilor a fost de 300 de lei pentru un adult și 150 de lei pentru copil, cu bar inclus, limonadă, vișinată, pălincă. Prețul a fost destul de mic pentru aperitiv, sarmale și friptură constând într-un proțap”, a relatat fermierul Marius Coadă.

    Candy-bar tradițional românesc c u plăcinte și cornulețe

    Ferma de la Coad” vine în acest sezon și cu propuneri de petreceri în aer liber, pe diverse stiluri muzicale

    În această perioadă au fost lansate, în ferma mixtă de animale, petreceri tematice, cu muzică folk-live sau alte genuri.

    ”Vrem să vedem prin aceste petreceri pe care le organizăm, dacă oamenii vor să vină în fermă să petreacă. O să lansăm și campania pentru nunți, dar deocamdată avem petreceri mari de 50-60 de persoane. Noi vrem să fim de western, dar nu fugim nici de tradiționalul românesc și facem o combinație între cele două. Cei interesați pot face chiar echitație, ferma colaborând cu un instructor și deținând 3 cai. Mai mult, avem păsări precum găini, rațe, gâște, prepelițe, bibilici. Avem oi și capre din mai multe rase, alpaca din America de Sud, vaci, ponei, porci, papagali, veverițe, porcușori de Guineea, mai multe specii și fermierul nostru le explică vizitatorilor despre fiecare în parte și au și câte o sarcină, să îi mângâie, să îi hrănească”, a relatat Marius Coadă pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Cei care doresc să afle mai multe despre Ferma de la Coadă, pot accesa pagina de Facebook sau de Tik-Tok, unde se regăsesc filmări și fotografii de la principalele evenimente organizate în fermă sau site-ul www.fermadelacoada.ro. Totodată, pentru detalii și rezervări puteți suna la numărul de telefon: 0787 305 567

    Copiii sunt așteptați în continuare în Ferma de la Coadă


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Vânzarea terenurilor agricole din apropierea granițelor – aproape imposibilă! Fermierii ruși renunță la cultura de grâu: ”Există pierderi la fiecare tonă” Gazeo și Clementine: soiuri noi de grâu și orzoaică de la ITC Seeds