• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primele ninsori. Meteorologii au anunțat când vom avea prima zăpadă

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au anunțat deja când vor fi primele ninsori aferente iernii din sezonul 2024-2025. Conform prognozei făcute de aceștia în acest an ninge mult mai devreme, chiar din a doua lună de toamnă.

    Meteorologii de la Accuweather au realizat prognoza meteo pentru luna octombrie 2024, în România iar primele ninsori sunt deja anunțate din a doua lună de toamnă. O veste bună pentru fermieri este că luna octombrie ar urma să fie una și extrem de ploaioasă ceea ce va asigura suficientă umiditate culturilor care se vor însămânța în acea perioadă.

    Citiți și: Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și frig. Unde vor scădea temperaturile cel mai mult

    Meteorologii anunță că în luna octombrie vin primele ninsori

    Conform meteorologilor, pe 1 octombrie va ploua, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 4 – 13 °C. Până pe 4 octombrie, precipitațiile vor continua, iar temperaturile minime vor ajunge în jur de 1 °C.

    Ziua de sâmbătă 5 octombrie va fi una senină, dar cu maximul de 11 °C.  Următoarele trei zile vor fi parțial înnorate. Ploile și înnorările vor reîncepe din 10 octombrie.  Pe 17, 18 și 19 octombrie, cerul va fi parțial înnorat/senin, cu temperaturi minime de 5 °C și cu maximele de 11-13 °C.

    Pe 20 octombrie vor debuta iar ploile, iar tot atunci se va înregistra primele temperaturi negative de -1 °C. Primele ninsori sunt anuntate pentru 21 octombrie și 22 octombrie, în localitățile de la munte, cu temperaturi negative ce vor ajunge la -2°C și cu maximele ce se vor situa în jurul valorii de 9 °C. Restul zilelor ale lunii octombrie vor fi cu cer parțial înnorat, cu maxime ce se vor situa între 8 și 12 °C, conform Gândul.ro.

    Primele ninsori sunt anuntate pentru 21 octombrie și 22 octombrie, în localitățile de la munte

    Până la ninsori, ne așteaptă zile caniculare

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea până la data de 26 august. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 5 august – 12 august

    Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

    Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

    Citiți și: Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe: „A bătut piatra. A dărâmat tot”

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 12 august – 19 august

    Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

    Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 19 august – 26 august

    Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

    Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va avea o tendință ușor deficitară, potrivit ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Amnistie fiscală pentru fermieri. Datorii șterse de la ANAF și primării! Șef APIA: După 18 ani de când se dau subvenții, proprietarii de terenuri își mai atribuie încă banii!

    Ultimele știri

    Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară! Trinity – soluția ADAMA pentru buruieni! Valeriu Tabără și-a reluat atribuțiile. Primul eveniment la care președintele ASAS a participat după externare Pesta oilor – o boală ”inventată”? Răspunsul șefului ANSVSA!