• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou program de sprijin pentru crescătorii de animale va fi lansat pe 1 septembrie

    Roxana Dobre -

    Un nou program pentru crescătorii de animale va fi lansat la 1 septembrie, după cum a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Schema se va adresa crescătorilor de porci.

    Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat miercuri, 31 iulie cum se vor derula finanțările pentru sectorul de creștere a porcilor. Acesta a spus că ministerul va lansa noi programe pentru fermieri, astfel încât crescătorii să nu mai importe purcei.

    Citiți și: Ministrul Barbu – atac la adresa celor care vor să pună cruce porcului crescut în gospodărie

    Florin Barbu a anunțat noi programe pentru crescătorii de porci

    Program nou pentru crescătorii de porci, lansat de la 1 septembrie

    Ministrul Agriculturii a atras atenția că în România se produc aproximativ patru milioane de purcei care merg în fermele de îngrășare. Gradul de autosuficiență al României la carnea de porc este însă de aproape nouă milioane de porci.

    ”Eu îmi doresc ca și ministru să procesăm carne românească. De aceea, împreună cu domnul premier Marcel Ciolacu, atunci când am preluat pe 15 iunie mandatul am dat drumul la un program de porc și pasăre prin care finanțăm partea de reproducție atât la păsări, cât și la porc. Iar până la 31 decembrie terminăm în sectorul de porc 46.000 de locuri de cazare în sistemul de reproducție. Asta înseamnă că România, începând cu anul următor, va mai produce încă 1,2 milioane de purcei, practic purcei care merg în fermele de gras, pentru că analiza este foarte clară: un fermier care are fermă de îngrășat cumpără purcelul din alte state din Uniunea Europeană cu 125 de euro. Prețul de producție a unui purcel în România este de 60 euro. Diferența este foarte clară atunci când România importă cinci milioane de purcei, practic ori 60 euro diferența între ce produci în România și ce vin și ce cumperi din import cei 300 de milioane de euro pleacă către alte state și pleacă practic din buzunarul fermierilor români”,  a spus ministrul pentru Adevărul LIVE.

    Acesta a completat că în luna septembrie va fi lansat un nou program pentru fermieri. ”Lucrul acesta l-am făcut prin acest program și la 1 septembrie lansăm un nou program, vorbim de aproape 90.000 de locuri de creștere, de reproducție la porc, dar va fi integrat și cu partea de îngrășare. Cele două proiecte dacă sunt finalizate în următorii trei ani, România produce în sistem industrial, nu vorbim de gospodării țărănești 8,7 milioane de porci. Asta înseamnă gradul de autosuficiență. Atunci putem vorbi că avem produse românești cu carne din România și de o calitate superioară”, a mai arătat ministrul.

    Citiți și: Ministrul Barbu: Porcul nu trebuie interzis. Tatăl meu crește trei porci: unul pentru mine, unul pentru fratele meu şi unul pentru ei

    Crescătorii români produc carne de calitate

    Făcând referire la carnea produsă în fermele din România, atât de porc cât și de pui, Florin Barbu a spus că crescătorii scot pe piață una dintre cele mai calitative materie primă.

    ”Pentru că nu ascund faptul că sunt state care produc carne de porc, carne de pasăre, care în hrana lor sunt decât 50% cereale. În România se produce cu 90 la sută cereale, fie că e sector agricol sau sector de creșterea a porcului.  Nu mai vorbim de partea de sector avicol, unde România deja deține un grad de autosuficiență de 160%, avem cel mai de calitate pui din Uniunea Europeană. Am deschis două piețe importante, Franța și Italia, unde aceste state importă puiul crescut la noi cu 70%- 90% orumb, adică un pui de calitate. Cred că în anul următor ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta în cele două țări”, a mai spus ministrul.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți avans APIA. Primele județe unde fermierii au confirmat că le-au intrat banii în conturi Adio despăgubiri de secetă! Asigurare națională a culturilor agricole, prin Eximbank Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!