• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum optimizează legumicultorul sucevean Daniel Bilinciuc producția de legume cu tehnologia Daymsa

    Adrian Radu -

    În localitatea Mitocu Dragomirnei, din județul Suceava, fermierul Daniel Bilinciuc a transformat o pasiune într-o afacere prosperă de legumicultură. Cu ajutorul tehnologiei Daymsa, fermierul a reușit să își optimizeze producția și să obțină legume de o calitate superioară. „De aproape 10 ani m-am îndrăgostit de pasiunea asta a cultivării legumelor în spații protejate”, a declarat Bilinciuc, adăugând că a început această activitate pentru a mânca sănătos, iar succesul l-a determinat să se extindă la o suprafață de aproape jumătate de hectar de solarii.

    Tehnologia Daymsa: de la răsad la fructe

    Pentru a asigura o nutriție optimă a plantelor, fermierul a implementat protocolul Daymsa încă din faza de răsad. Legumicultorul a detaliat modul în care biostimulatorii Daymsa i-au îmbunătățit producția. În substratul de turbă pentru semănare a introdus Naturcomplet G, un produs din leonardită, care a contribuit la o înrădăcinare excelentă. „Am văzut o evoluție foarte bună a răsadului, înrădăcinare foarte bună, pentru că conține materie organică și asta vrea planta”, a subliniat fermierul Bilinciuc.

    Plante pregătite pentru productivitate maximă

    Un alt aspect esențial în tehnologia aplicată de Daniel Bilinciuc este folosirea produselor Cytoplant și Pleniflor în faza de răsad, pentru a menține internodurile scurte și pentru a pregăti planta pentru înflorire, nu doar pentru creșterea vegetativă.

    Cultura de roșii a fermierului Daniel Bilinciuc

    Pe lângă produsele deja menționate, fermierul a folosit și Raiza Mix în combinație cu aminoacizi pentru a stimula înrădăcinarea atunci când răsadurile au avut primele frunze adevărate. „Pe partea de înrădăcinare, în momentul când am avut primele frunze adevărate la răsad, am început cu Raiza Mix. La plantare, Naturcomplet G rămâne un produs indispensabil. Fără produsul acesta eu n-aș mai planta”.

    Combinația ideală pentru înflorire și fructificare

    După ce plantele au început să crească, Bilinciuc a continuat să utilizeze produsele antistres Naturamin și Raiza Mix. „După ce vedem că planta a luat startul și deja au pornit în vegetație și avem deja muguri florali, este foarte important să asigurăm plantei borul și fosforul pentru înflorire”, a precizat fermierul. Cytoplant, Pleniflor și Naturamin au fost esențiale pentru obținerea unei înfloriri și fructificări spectaculoase, datorită efectului lor asupra diviziunii celulare și startului înfloririi.

    Provocările temperaturi ridicate și soluția la aceste probleme

    Temperaturile ridicate pot crea probleme serioase în cultivarea legumelor, însă fermierul a găsit soluții eficiente și pentru acestea. „La temperaturi ridicate, calciul nu se mai asimilează și atunci trebuie să asigurăm calciu, pentru că este un element foarte important pentru producerea fotosintezei”, a explicat Bilinciuc. În aceste condiții, produsul Efical de la Daymsa s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea putregaiului apical și în menținerea fotosintezei.

    Pentru a obține fructe de calitate superioară, cu un gust bun și o culoare atrăgătoare, Bilinciuc a utilizat produsul Naturfruit, un potasiu fără clor. „Ca să le putem da un gust bun și să aibă și o culoare frumoasă, și să aibă un aspect strălucitor, este un produs foarte bun din portofoliul Daymsa”, a mai precizat Daniel Bilinciuc.

    Toate detaliile și recomandările despre produsele Daymsa pot fi găsite pe site-ul www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo în 21 de județe. Fenomenele anunțate de meteorologi Fermierii din Prahova: Ploi ”ca în povești” după oprirea rachetelor antigrindină Dimitrie Muscă așteaptă o producție de 12 t/ha la porumb, fără irigații: ”Apa din Mureș e dusă în Ungaria”

    Ultimele știri

    Soiul de grâu Silverio are un potențial de producție de peste 11 tone la hectar Cum optimizează legumicultorul sucevean Daniel Bilinciuc producția de legume cu tehnologia Daymsa Ministrul Florin Barbu – anunț despre plata primei tranșe din subvențiile APIA