• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ADAMA continuă susținerea fermierilor: UE a reînnoit omologările pentru Folpet și Captan pentru încă 15 ani

    Violina Gorcinschi -

    ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Folpet și Captan, fungicidele sale cheie cu acțiune multi-site, sunt în continuare disponibile pentru fermierii europeni. Acest anunț urmează deciziei recente a Comitetului Permanent al Uniunii Europene (UE) pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje (SCoPAFF) de a reînnoi aprobarea ambelor substanțe active pentru încă 15 ani.

    ADAMA rămâne dedicată misiunii sale de a oferi fermierilor soluții sigure și eficiente pentru a-și proteja culturile împotriva bolilor fungice. Atât Folpet, cât și Captan sunt supuse reevaluării periodice în UE printr-un proces riguros de reînnoire, care include testări și evaluări cuprinzătoare. Fiind cel mai mare furnizor al acestor substanțe active din Europa, ADAMA a jucat un rol crucial în procesul de reomologare, furnizând date extinse care demonstrează în continuare siguranța lor.

    „Suntem încântați de reînnoirea omologărilor pentru Folpet și Captan. Aceste fungicide sunt esențiale pentru fermierii din toată Europa, oferind un management excelent al rezistenței și o protecție cu spectru larg împotriva bolilor fungice la mai multe culturi. Compania a contribuit semnificativ la procesul de reomologare și va continua să investească în noi soluții bazate pe Folpet și Captan pentru clienții noștri”, a declarat Alex Mills, Global Head of Fungicides at ADAMA.

    Prin reînnoirea omologării substanței active Folpet, fermierii care cultivă cereale, viță de vie și culturi speciale pot beneficia în continuare de portofoliul larg Folpet al ADAMA, care include produse precum Phoenix, Folpan ® 80WDG, Folpan ® Gold, Folpan ® 500SC, Vinergy ® și Folpan ® Energy.

    Reînnoirea omologării substanței active Captan este deosebit de importantă pentru agricultura sustenabilă, deoarece devine prima substanță activă a cărei omologare este reînnoită în condiții legate de agricultura de precizie. Aceste condiții impun utilizarea unor echipamente care sporesc precizia și acuratețea aplicării, stabilind un nou standard pentru managementul responsabil al mediului.

    „Prin reducerea dozei necesare de substanță activă și prin promovarea adoptării unor practici agricole de precizie, le permitem fermierilor să optimizeze recoltele în mod sustenabil, menținând în același timp standarde înalte de siguranță. Acest lucru se aliniază cu misiunea ADAMA de a oferi alternative cu impact redus la protecția tradițională a culturilor”, a adăugat Alex Mills.

    Captan este utilizat în principal în livezi, ceea ce face ca această prelungire a omologării să fie deosebit de benefică pentru cultivatorii de pomi fructiferi, care continuă, astfel, să aibă acces la produse cheie precum Merpan ® 80WDG.

    „Ne angajăm să oferim soluții inovatoare care să răspundă nevoilor în evoluție ale clienților noștri. Această reînnoire a Folpet și Captan ne consolidează poziția de partener de încredere pentru fermierii din toată Europa”, a concluzionat Mills.

    ADAMA, lider în industria produselor de protecție a plantelor (foto: adama.com)

    ADAMA, lider global în industria produselor de protecție a plantelor

    ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile. ADAMA deține unul dintre cele mai largi și mai diverse portofolii de substanțe active din lume, precum și unități de cercetare și dezvoltare, producție și formulare de ultimă generație.

    Cu o cultură în care membrii echipei ADAMA ascultă fermierii și generează idei ținând cont de realitățile din teren, compania este poziționată în mod unic pentru a oferi o gamă largă de amestecuri distincte, formulări și produse diferențiate de înaltă calitate, oferind soluții care răspund nevoilor fermierilor și clienților locali în peste 100 de țări la nivel global. Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați www.ADAMA.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Fenomen nou la fructele și legumele românești din cauza valului de caniculă Șefa ANM a anunțat când vin ploile după canicula extremă Fermieri chemați de urgență la centrele APIA pentru subvențiile din acest an

    Ultimele știri

    Fermierii francezi vor recolta cea mai proastă producție de grâu din ultimii 40 de ani Un fermier a fost luat de viitură cu tot cu tractor în mijlocul inundațiilor din Italia Directivă de la șefia UE: Subvențiile trebuie direcționate către fermierii mici!