• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița de pe terenurile Fangmeier a scăpat de buruieni cu AGIL, de la Adama

    Adrian Radu -

    Rapița este una dintre cele mai importante culturi din România, apreciată atât pentru uleiul său de calitate superioară, cât și pentru reziduurile sale bogate în proteine, folosite în hrana animalelor. Rapița ocupă un loc esențial în rotația culturilor, datorită capacității sale de a îmbunătăți structura solului și de a reduce presiunea dăunătorilor și a buruienilor. Buruienile reprezintă o amenințare serioasă pentru randamentul culturii, însă erbicidul AGIL 100 EC, de la Adama, este soluția ideală. Nicolae Hoțea, inginer la Fangmeier România, a rămas impresionat de eficacitatea acestui produs.

    AGIL 100 EC este un erbicid selectiv postemergent, formulat pe bază de propaquizafop (100 g/l), destinat combaterii buruienilor graminee din culturile de rapiță, dar și din alte culturi cum ar fi floarea-soarelui, soia, in, lucernă, mazăre, viță de vie, cartofi și altele. Este un produs cu acțiune sistemică, absorbit rapid prin frunze și translocat în întreaga plantă, inclusiv la nivelul rizomilor, nodurilor și vârfurilor de creștere.

    AGIL 100 EC a fost utilizat cu succes în culturile îngrijite de Fangmeier România, companie care lucrează 4.700 de hectare în județul Timiș, pe raza a două localități, Grabăț și Sânnicolau Mare. Inginerul Nicolae Hoțea a fost cel care a supervizat aplicarea erbicidului AGIL la rapiță.

    “Este unic. Adică în culturile noastre există doar produsul AGIL, pentru că îl cunosc de foarte mult timp. Este foarte flexibil în aplicare și niciodată nu mi-a înșelat așteptările. Nu a fost o dată să-l folosesc și să fie nevoie să repet erbicidarea cu acest graminicid. Îl folosesc, în primul rând, în cultura de rapiță. L-am folosit și în floarea-soarelui sau în cultura de soia și și-a făcut treaba foarte bine”, a explicat Nicolae Hoțea, inginer tehnolog la Fangmeier România.

    Avantajele utilizării AGIL 100 EC în cultura de rapiță

    1. Eficiență ridicată – AGIL 100 EC este foarte eficient împotriva principalelor specii de buruieni graminee, inclusiv specii perene, precum pirul târâtor și costreiul. Acțiunea sa rapidă și completă asigură o protecție optimă a culturii de rapiță, permițând dezvoltarea acesteia fără concurența buruienilor.

    2. Selectivitate excelentă – Unul dintre marile avantaje ale erbicidului AGIL 100 EC este selectivitatea sa față de cultura de rapiță. Acesta nu afectează în niciun fel dezvoltarea rapiței, fiind complet sigur pentru această cultură. Astfel, fermierii pot aplica erbicidul fără riscul de a compromite productivitatea culturii.

    3. Flexibilitate în aplicare – AGIL 100 EC poate fi aplicat într-o fereastră largă de timp, de la stadiul de 2-3 frunze ale buruienilor până la faza de înfrățire, oferind fermierilor flexibilitate în gestionarea lucrărilor agricole.

    Caracteristici AGIL 100 EC

    Mod de aplicare și recomandări

    AGIL 100 EC se aplică postemergent, atunci când buruienile sunt într-un stadiu activ de creștere. Doza recomandată de specialiștii Adama pentru cultura de rapiță este cuprinsă între 0.5-2 l / ha, în funcție de tipul și stadiul de dezvoltare al buruienilor.

    “AGIL este un produs consacrat la noi. Lasă lanul perfect curat de graminee și, automat, îngrășămintele și resursele de apă, care sunt tot mai limitate, reușesc să fie consumate doar de planta de cultură, fără să mai aibă concurență cu buruienile. Recomand tuturor fermierilor, egal că sunt mai mari sau mai mici, să folosească cu încredere produsele ADAMA, pentru că sunt produse foarte bune și garantat nu le vor înșela așteptările pe care le au de la acele produse. Sunt niște produse de top”, a completat Nicolae Hoțea.

    Toate caracteristicile produselor ADAMA pot fi găsite pe site-ul www.adama.com.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!