• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț lemn de foc Romsilva. Cât costă un metru cub de lemne la un ocol silvic

    Angelica Lefter -

    Prețuri lemne de foc la Romsilva. Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a început să comunice noile prețuri pentru lemnul de foc ce poate fi achiziționat de către populație și agenți comerciali.

    Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a programat pentru 2024 recoltarea unui volum de 9,3 milioane metri cubi (mc) de lemn din pădurile proprietatea publică a statului, din care 4,81 milioane mc ca lemn fasonat şi 4,49 milioane mc ca lemn pe picior, potrivit datelor anunţate de conducerea Romsilva, citate de Agerpres.ro.

    Citiți și: Lemne de foc. Cel mai bun lemn de foc pentru încălzirea cu sobe, șemineu sau gătit

    Direcția Silvică Bistrița estimează că până la finalul acestei luni septembrie, va vinde populației 950 de metri cubi de lemn (foto: timpulonline.ro)

    Preț lemn de foc Romsilva: între 73,5 lei/mc și 416,5 lei/mc

    Direcția Silvică Bistrița estimează că până la finalul acestei luni septembrie, va vinde populației 950 de metri cubi de lemn pentru foc de la Ocoalele Silvice Bistrița și Beclean. De la Ocolul Silvic Bistrița sunt disponibili 350 de mc, iar de la Ocolul Silvic Beclean o cantitate de 650 de mc.

    Prețurile lemnului de foc achiziționat de la Romsilva, prin Direcția Silvică Bistrița, variază între 73,5 lei/mc și 416,5 lei/mc (cu TVA inclus) în funcție de specie și sortiment. Persoanele interesate pot depune cereri la ocolul silvic.

    Transportul poate fi asigurat, la cerere, cu o mașină având capacitatea maximă de transport de 16 mc sau cu tractor cu remorcă cu volum maxim de 8 mc/cursă, potrivit timpulonline.ro.

    Citiți și: Cele mai ieftine soluții de încălzire pe timp de iarnă

    Romsilva administrează circa 48% din pădurile ţării

    Anul trecut, Romsilva a majorat cu 24% volumul de lemn fasonat pus pe piaţă, recoltat din pădurile proprietatea publică a statului.

    Numai în primele 11 luni ale lui 2023 au fost recoltaţi, prin forţe proprii ale Romsilva sau prin contracte de prestări servicii cu operatori atestaţi, peste 3,9 milioane mc de lemn fasonat, cu 688.400 metri cubi mai mult ca în perioada similară a anului 2022. Preţul mediu al lemnului fasonat, pentru sortimentele destinate industrializării, obţinut în urma licitaţiilor electronice, a fost de 503 lei/mc, fără TVA.

    Valorificarea lemnului fasonat s-a realizat de către RNP – Romsilva din cele 1.076 de depozite de masă lemnoasă, din care 327 permanente şi 749 temporare, unde specialiştii sortează lemnul, fiecare piesă primind destinaţia industrială adecvată.

    De asemenea, din pădurile proprietatea publică a statului administrate de regie s-au recoltat, tot în primele 11 luni ale anului trecut, 4.115.900 mc cubi ca lemn pe picior, la un preţ mediu de valorificare de 309,41 lei/mc, fără TVA.

    Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale.

    Totodată, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.


    Te-ar mai putea interesa

    Fenomen nou la fructele și legumele românești din cauza valului de caniculă Data de la care pot fi vândute animalele care primesc subvenții APIA Șefa ANM a anunțat când vin ploile după canicula extremă

    Ultimele știri

    Fermierii francezi vor recolta cea mai proastă producție de grâu din ultimii 40 de ani Un fermier a fost luat de viitură cu tot cu tractor în mijlocul inundațiilor din Italia Directivă de la șefia UE: Subvențiile trebuie direcționate către fermierii mici!