• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 30 septembrie – termen limită la APIA pentru subvenția de 60 euro/ha

    Roxana Dobre -

    Fermierii care au solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția care în campania 2023 a avut un cuantum de 60 euro/ha trebuie să depună până la 30 septembrie o serie de documente suplimentare. În lipsa acestor acte schema devine neeligibilă iar beneficiarii nu pot încasa subvenția.

    Fermierii care au solicitat în campania 2024 intervenția PD-03: sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri – CIS-YF, care anul trecut a avut un cuantum de 60,2988 euro/ha, trebuie să depună până la 30 septembrie la APIA o serie de documente specifice.

    Citiți și: Subvenția APIA majorată de la 1 iulie

    Termen la APIA pentru tinerii fermieri

    30 septembrie – termen limită la APIA pentru tinerii fermieri

    Regulile APIA pentru subvenția PD-03: sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri – CIS-YF prevăd că beneficiarii plății de 60 de euro trebuie să depună la APIA până la 30 septembrie o serie de documente specifice. Acestea fac dovada formării sau a deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic.

    Documentele specifice care trebuie depuse la APIA până la 30 septembrie sunt:

    a) diplomă/certificat pentru dovedirea absolvirii a cel puţin un curs de iniţiere în domeniul agronomic acreditat, eliberată/eliberat de un formator autorizat, potrivit legislației în vigoare (conform Ordonanței Guvernului nr.129/2000 privind formarea profesională a adulților, cu completările și modificările ulterioare) sau de către Agenția Națională pentru Consultanță Agricolă sau Direcția Agricolă Județeană (DAJ);
    b) diplomă/certificat/adeverinţa pentru dovedirea absolvirii unei forme de învăţământ agronomic, respectiv şcoală profesională, liceu, facultate, cursuri postuniversitare, doctorale etc.;
    c) certificat de competenţe profesionale pentru dovedirea deţinerii de competenţe profesionale în domeniul agronomic, eliberat de un formator autorizat, potrivit legislației în vigoare;
    d) document eliberat de un angajator situat pe teritoriul naţional sau al altui stat pentru dovedirea experienţei practice în activitate agricolă de cel puţin 12 luni acumulată în ultimii 10 ani în cadrul unei exploataţii agricole.

    În cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau întreprinderilor familiale conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare O.U.G. nr. 44/2008, nu se solicită depunerea de competenţe adecvate în domeniul agricol/agronomic în situația în care s-a identificat că tânărul fermier identificat cu același CNP a fost eligibil pentru plată tânăr fermier într-o campanie anterioară.

    Citiți și: Plăți APIA 2024. Termen limită pentru fermieri pentru a-și salva subvențiile: 20 septembrie

    Cererea de plată APIA se semnează fizic până la 30 septembrie

    Termenul de 30 septembrie trebuie respectat și de fermierii care nu au semnat cererea APIA pentru subvenții. Astfel, cererile de plată incluzând angajamentele generale și cele specifice intervențiilor solicitate la plată, vor fi însușite prin semnătură de către solicitanți până la data de 30 septembrie 2024.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!