• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricultorii francezi au început deja semănatul orzului de primăvară

    Gabriela Gimbășanu -

    Vremea prielnică i-a determinat pe fermierii francezi să se apuce deja de semănat orz de primăvară.
    Potrivit datelor furnizate de autoritățile franceze, până pe 16 februarie, agricultorii au semănat deja 9% din suprafața de orz de primăvară pentru recolta din acest an, mult mai devreme decât sezonul de însămânțare de anul trecut.

    În acest an Franța, cel mai mare producător de cereale al Uniunii Europene, a avut parte de o iarnă blândă, fără temperaturi excesiv de mici și precipitații abundente care ar fi putut amâna semănatul în câmp, așa cum s-a întâmplat în anul precedent.

    Orzul de primăvară este prima recoltă pusă în pământ de către agricultori din Franța, având o perioadă de însămânțare, de obicei, cuprinsă între jumătatea lunii februarie și până la mijlocul lunii martie.
    Datele furnizate au arătat că și cerealele semănate în tomnă au trecut cu bine peste iarnă, având un ritm de creștere mai accentuat comparativ cu ritmul de creștere masurat anul trecut în aceași perioadă.
    Cea mai produsă cereală în Franța este grâul moale. FranceAgriMer estimează că 91% din culturile înființate în toamnă cu grâu moale sunt în stare bună sau excelentă, în timp ce 95% din culturi au intrat în faza de înfrățire, comparativ cu 89% cât era anul trecut.

    Se anunță un an agricol foarte productiv pentru fermierii francezi, an care probabil îi va aduce din nou în topul celor mai buni producători de cereale din Uniunea Europeană.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români