• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Netafim – firmă autorizată de ANIF pentru reabilitarea sistemelor de irigații prin OUAI

    Angelica Lefter -

    Netafim powered by EPRS vine în sprijinul organizațiilor de udători (OUAI) și fermelor care nu fac parte din aceste organizații, printr-o gamă vastă de echipamente și servicii oferite în scopul de a-i ajuta pe agricultori în activitatea lor. Marele atu al companiei este că vine din domeniul agricol și cunoaște toate secretele sectorului irigațiilor, pentru o agricultură de precizie.

    Netafim powered by EPRS este o firmă autorizată de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – ANIF. Astfel, Netafim poate executa proiecte de reabilitare a infrastructurii de irigații ale OUAI-urilor, care este reprezentată de stații de pompare, lucrări de electricitate, infrastructură din conductă de tip PEHD și PVC. Totodată, compania este specializată pe furnizare de echipamente de irigații de tip picurare Netafim, pivot Reinke, tamburi și alte soluții.

    Citiți și: Bogdan Zainea, Netafim România: Costul unui sistem de irigare prin picurare este într-o plajă ce pornește de la 1.500 euro/ha și ajunge la 5.000 euro/ha

    Directorul general al Netafim powered by EPRS, Bogdan Zainea, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO care este rolul companiei pe care o conduce în sectorul agricol românesc și cum îi poate ajuta pe fermierii parte a unor organizații de udători.

    ”Societatea noastră, Netafim powered by EPRS, este autorizată ANIF și poate executa lucrări de reabilitare a infrastructurii de irigații pentru OUAI-uri și pentru fermele care nu sunt înființate sub formă de OUAI-uri. OUAI-urile accesează măsura de finanțare DR 25, iar fermele accesează măsura de finanțare DR 26. Am realizat deja proiecte de acest gen, ultimul proiect realizat este în județul Bacău, în localitatea Sascut, un proiect inițiat la începutul acestui an și care a fost finalizat în decursul a 4-5 luni. Este un proiect care deservește cultura cartofului, dar și cultura de cereale. În cadrul acestui proiect se irigă atât cu irigare prin picurare Netafim, cât și cu irigare de tip pivot, cu brandul Reinke, pe care tot noi îl distribuim”, a menționat reprezentantul Netafim.

    Bogdan Zainea, Netafim: ”Înțelegem foarte bine să ducem apa de la sursa de apă până la plantă”

    Bogdan Zainea a mai explicat și faptul că Netafim are un avantaj în piață dat de folosirea fertilizanților și a diverselor soluții pentru tratarea apei sau pentru aplicarea de îngrășăminte în formă lichidă.

    ”Consider că avem un avantaj competitiv în piață datorită faptului că înțelegem ce presupune reabilitarea unei stații de pompare și a unei infrastructuri de irigații, cât și consumatorul final, adică echipamentul de irigat de tip picurare sau pivot pe care fermierul îl va folosi ulterior. Mai mult decât atât, compania noastră are tradiție în folosirea fertilizanților și a diverselor soluții pentru tratarea apei sau pentru aplicarea de îngrășăminte în formă lichidă, ceea ce iarăși consider a fi un avantaj. De asemenea, un avantaj al companiei noastre este experiența și că venim dintr-o zonă de agricultură, spre deosebire de mulți competitori care vin din zona de construcții, iar echipamentul de irigat este un lucru oarecum străin pentru ei. Noi cred că avem acest avantaj: înțelegem foarte bine să ducem apa de la sursa de apă până la plantă; pe lângă faptul că înțelegem cum ar trebui dusă apa la plantă, avem și acest atu al îngrășămintelor care pot fi folosite mult mai eficient”, a completat directorul general al Netafim.

    Citiți și: Marius Eftene, Netafim: ”Prin irigarea de precizie se poate face foarte mare economie de apă”

    Soluții de irigat automatizate și controlate de la distanță

    Netafim powered by EPRS participă la licitații și răspunde de lucrări pe partea de execuție, însă oferă și servicii complete de service.

    ”Firma noastră este autorizată doar pe execuție, proiectarea se face doar de către proiectanți autorizați. Aceste proiecte se desfășoară prin licitații și noi participăm bineînțeles la aceste licitații conform procedurilor legale. Înainte de a participa la licitație, beneficiarul, adică OUAI-ul publică condițiile în care se desfășoară licitația, adică el poate să spună că vrea un contract cu o valabilitate de 6 luni și o durată de execuție de 3 luni și tu, ca și furnizor, hotărăști dacă vrei să te înscrii la acea licitație sau nu. Noi până acum, la licitațiile la care am participat, am considerat că le putem duce la bun sfârșit și le-am executat. Vreau să mai adaug că soluțiile noastre sunt însoțite de program și servicii de service, iar soluțiile noastre de irigații sunt automatizate și pot fi controlate de la distanță, de la stația de pompare până la echipamentul de irigații”, a concluzionat Directorul general al Netafim powered by EPRS, Bogdan Zainea.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii din Matca s-au unit într-o cooperativă și își fac propria fabrică de procesare a legumelor Despăgubiri de secetă sau sprijin cuplat? Fermier pus de APIA să aleagă între cele două plăți! Baxuri de roșii la 10 lei. Președinte de cooperativă: Legumicultorii au zis că nici nu le mai culeg!

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi