• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii fac front comun pentru a-și ajuta colegii afectați de inundații

    Roxana Dobre -

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare sare în ajutorul semenilor afectați de inundații și lansează o campanie de sprijin pentru agricultorii care se regăsesc acum în situații extrem de dificile. Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Federației Operatorilor de Transport (FORT), Augustin Hagiu, AAC solicită sprijin pentru a identifica dacă există disponibilitate din partea firmelor de transport să susțină această campanie prin punerea la dispoziție a mijloacelor de transport necesare să deplaseze hrana pentru animale și ajutoarele umanitare.

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), organizație cu reprezentativitate la nivel național, formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, a făcut ieri, luni – 16 septembrie, un apel către transportatorii să ajute în campania de ajutor pentru fermierii afectați de inundații.

    Citiți și: Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!

    Apel pentru implicarea transportatorilor în campania umanitară lansată de AAC

    Inițiativă lansată de AAC pentru fermierii din zonele inundate

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare a anunțat ieri, luni – 16 septembrie, că a lansat o campanie umanitară pentru fermierii care sunt afectați de inundații, în urma ploilor din weekendul trecut.

    ”AAC urmărește cu îngrijorare evoluția situației din regiunea Galați și în mod particular a fermierilor care sunt afectați de inundațiile din ultimele zile. Cele patru organizații membre ale Alianței au decis să se implice în sprijinirea fermierilor ale căror animale și ferme au fost afectate de inundații și, în acest sens, lansează o campanie de sprijin pentru agricultorii care se regăsesc acum în situații extrem de dificile. Alianța face demersuri active pentru a obține furaje pentru animale și ajutor umanitar”, se arată într-o informare transmisă transportatorilor.

    Citiți și: Imagini cumplite! Oamenii își scot animalele moarte, după inundații. ”Mă ia groaza ce e înăuntru!”

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare urmărește cu îngrijorare evoluția situației din regiunea Galați și în mod particular a fermierilor care sunt afectați de inundațiile din ultimele zile (foto: antena3.ro)

    Apel către transportatori

    AAC a făcut un apel către Federația Operatorilor de Transport să se implice alături de asociațiile de fermieri pentru a identifica dacă există disponibilitate din partea membrilor săi să sprijine această campanie prin punerea la dispoziție a mijloacelor de transport necesare să deplaseze hrana pentru animale și ajutoarele umanitare.

    Alianța contorizează necesarul și tipurile de mașini de care ar fi nevoie pentru asigurarea transportului și vă poate pune la dispoziție aceste informații dacă decideți să vă implicați și să sprijiniți acest efort. Cu speranța că veți răspunde pozitiv apelului nostru, vă transmitem cele mai bune gânduri și vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare”, se arată în apelul făcut de Alianță în numele membrilor săi.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii din Matca s-au unit într-o cooperativă și își fac propria fabrică de procesare a legumelor Fermierii, chemați urgent la APIA. Termen limită pentru subvenții: 30 septembrie Cât costă un extras de carte funciară eliberat online

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi