• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Colegii fermieri i-au sărit în ajutor! Adrian Mihalache, crescător afectat de inundații. ”Acum văcuțele au ce mânca!”

    Roxana Dobre -

    Fermierii au reușit să se mobilizeze pentru crescătorul de animale, Adrian Mihalache, din comuna Cudalbi, județul Galati, căruia inudațiile de vinerea trecută îi luaseră toate furajele strânse și așa cu greu, din cauza secetei. După ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut un apel public, mai mulți crescători au sărit în ajutorul fermierului gălățean, cel mai important sprijin venind urgent, sub formă de furaj, direct din partea unui agricultor din Brăila.

    După ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut public cazul inundațiilor din Cudalbi, acolo unde ferma lui Adrian Mihalache a fost grav afectată de inundațiile din noaptea de 13 spre 14 septembrie, mai mulți crescători de animale au reacționat și au trimis furaje pentru cele circa 200 de văcuțe care rămăseseră fără hrană.

    Citiți și: Crescător de vaci în mijlocul inundațiilor: Ne-au dispărut animale și am rămas fără furajele pentru iarnă!

    Furaje afectate de inundații (foto: Asociația Aberdeen Angus România/Facebook)

    Fermierii nu au rămas indiferenți la necazul lui Adrian Mihalache

    Adrian Mihalache a dezvăluit în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, ediția de ieri, joi – 19 septembrie, că fermierii au reacționat în număr destul de mare după ce au citit articolul publicat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    ”O parte dintre furajele care au fost inundate nu mai avem efectiv ce să facem cu ele. A fost un fermier de bună credință din județul Brăila, tot la fel crescător de vaci. Dumnealui a avut amabilitatea de a ne ajuta, ne-a trimis lucernă, ne-a trimis baloți de paie și ceva orz. Acum văcuțele au ce mânca. Pe această cale îi mulțumesc public, și sunt de asemenea crescători din mai multe județe care mi-au trimis mesaje de încurajare, chiar m-au sprijinit și le mulțumesc pe această cale. Deci fermierii chiar sunt solidari cu persoane care sunt în dificultate în astfel de momente. După ce a apărut articolul chiar am primit mai multe reacții, ceea ce mă bucură pentru că fermierii sunt foarte săritori. Am primit mesaje și din Cluj, din zone mai îndepărtate de noi. Iar la această dată suntem în regulă cu furajele, vom vedea ce vom face mai târziu”, a spus fermierul pentru emisiunea Agrostrategia. 

    Citiți și: Imagini cumplite! Oamenii își scot animalele moarte, după inundații. ”Mă ia groaza ce e înăuntru!”

    Adrian Mihalache: A plouat infernal – 280 litri/mp

    Fermierul din Galați a rememorat cele petrecute acum circa o săptămână și a spus că cantitatea de apă căzut într-un timp scurt a atins 280 litri/mp. ”La furaje am pierdut baloți de lucernă, baloți de paie care au fost inudați până al doilea rând, porumb, orz. Au pierit și viței mici, de trei-șase luni sau care încă nu puteau să stea pe picioare. Ploaia a venit în mijlocul nopții și viitura s-a menținut cam 18 ore. Totul era o apă în fermă și atunci am încercat să salvez ceva dar când am văzut că sunt în pericl să mă ia și pe mine am renunțat. A plouat infernat s-au strâns 280 litri/mp cantitatea care acumulată a fost în ultimii trei ani”, a mai punctat fermierul.


    Te-ar mai putea interesa

    Cât costă un extras de carte funciară eliberat online Fabrica Luduș a început producția de zahăr și vinde melasa și borhotul la prețuri foarte bune Ferma de insecte, afacerea cu care Marius Grama vrea să revoluționeze zootehnia românească

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi