Locuri de muncă

Determinarea sexului la puiul de găină – cel mai detestat și, totodată, cel mai bine plătit job în agricultura din Marea Britanie

În condițiile în care, în România, cei care se ocupă de agricultură sau au slujbe în domeniile conexe din agricultură, câștigă mediocru, britanicii caută oameni care pot recunoaște sexul păsărilor, oferindu-le cursuri speciale și salarii de 40.000 de lire sterline pe an.

Cei care vor ”să profeseze” în acest domeniu participă la cursuri de pregătire timp de 3 ani, perioadă în care ajung să analizeze și să distingă sexul puilor de găină cu o dexteritate uluitoare. În cadrul cursurilor ei ajung să analizeze peste 1.200 de pui pe oră.

Candidații nu se înghesuie

În ciuda salariului atractiv, britanicii nu se înghesuie să ocupe o astfel de funcție, ceea ce face ca Anglia să se confrunte cu un deficit de personal în acest domeniu, care pe viitor ar putea afecta exporturile de carne de pui.

Motivul principal pentru care britanicii nu doresc acest post este faptul că principala îndatorire de serviciu, este să îți petreci toate orele de muncă holbându-te la partea dosul puilor de găină.

FEMAILDeși tehnica de verificare și determinare a sexului puilor se poate învăța destul de repede, se pare că potrivit Daily Mail, în anul 2014 Consiliul Britanic al Păsărilor de curte nu a înregistra nici un candidat pentru postul de determinare a sexului puilor.

Se estimează că pe piața britanică se găsesc 100-150 de persoane calificate pentru acest post, dar există un deficit de 15 specialiști.

În ciuda acestui minus de angajați, Comitetul de Adminstrare a Migrației, care consiliează guvernul britanic dacă se impune includerea unui loc de muncă pe lista de deficit, a decis că jobul pentru determinarea sexului puilor nu trebuie trecut pe listă.

Dacă acest deficit de angajați de pe piața Regatului Unit se va menține, în viitorul apropiat, emigranții vor avea acces la acest tip de job. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!