• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii americani nu și-au abandonat animalele în fața uraganului Milton: ”Doamne, apără sufletele lor nevinovate”

    Violina Gorcinschi -

    O mare parte dintre fermierii din statul Florida, Statele Unite ale Americii, refuză să își lase în urmă animalele chiar dacă au fost sfătuiți să evacueze zona înainte ca uraganul Milton să lovească. Uraganul Milton a ajuns ieri seară, joi – 9 octombrie, în statul Florida. Autoritățile au emis, în prealabil, ordine de evacuare pentru cetățeni, având în vedere pericolul reprezentat de vremea extremă. Cu toate acestea, nu toată lumea a fost de acord să plece, în special proprietarii de animale, pe care refuză să le abandoneze către o moarte sigură. Mulți și-au luat măsuri de precauție care mai de care mai inedite, însă se tem atât pentru viața lor, cât și pentru cea a animalelor.

    Ieri seară, temutul uragan Milton a atins solul în zona Siesta Key, Florida. Se preconizează că vremea extremă va afecta întregul stat american, iar în mai multe zone s-au emis ordine de evacuare urgentă. Oamenii au fost avertizați că dacă vor rămâne, există un risc extrem de mare să își piardă viețile. Cozi interminabile de mașini s-au format spre ieșirea din stat, către zone mai sigure, însă mulți fermieri au rămas în calea uraganului, din imposibilitatea de a-și lua animalele cu ei. Aceștia au postat, pe rețelele de socializare, videoclipuri în care au arătat ce măsuri au luat pentru a-și proteja caii, vacile, găinile și animalele de companie.

    Fermierii, sfătuiți să își lase animalele libere în timpul uraganului (foto: whiskeyriff.com)

    Fermierii din Florida au rămas cu animalele în calea uraganului Milton

    Întreaga lume este acum cu ochii pe SUA, mai exact pe statul Florida, care este afectat de uraganul Milton. Floridienii au fost avertizați din timp să își ia toate măsurile de precauție sau, dacă se află în calea uraganului, să evacueze zona. Animalele sunt cele mai vulnerabile în această situație deoarece nu sunt conștiente de pericolul iminent și nu au unde să se adăpostească de vânturile puternice, care dărâmă case și copaci, și de inundații. În ciuda terorii, mulți fermieri au decis să rămână pentru a avea grijă de animale.

    „Suntem localizați într-o zonă directă în care uraganul este așteptat să lovească. Nu evacuăm. Considerăm că toate aceste animale sunt copiii noștri, i-am crescut pe majoritatea de când s-au născut. Nu putem să îi părăsim. Nu suntem într-o zonă de evacuare urgentă pentru că nu suntem lângă apă, dar va fi rău. Nu am putut evacua animalele pentru că nu avem unde să le ducem. Ne-am pregătit cât am putut. Cel mai sigur loc pentru animale, în timpul unui uragan, nu este în hambar. Cel mai sigur este să le lăsăm libere, ceea ce ca „părinte” e greu de făcut”,  a spus Sara Weldon, o fermieră din centrul statului Florida pe canalul de TikTok. Imediat după ce au venit ploile, crescătoarea a ieșit încă o dată la animale pentru a le liniști și pentru a le da cu mir: ”Doamne, apără aceste suflete nevinovate!”

    Citește și: Zeci de ONG-uri cer eliberarea urgentă a animalelor ținute legate în ferme și gospodării

    Niște fermieri americani și-au adus măgărușul în dormitor (foto: abdpost.com)

    Proprietarii de animale de dimensiuni mari, cum ar fi cai sau vaci, sunt sfătuiți să le lase libere în timpul uraganului, pentru a nu fi blocate în spații închise și inundate sau prinse între dărâmături. De asemenea, fermierii americani au marcat animalele cu spray pentru a le putea identifica ulterior.

    „I-am urmărit pe toți evacuându-și caii și pe cei care nu au putut care și-au etichetat numele și numerele pe cai, în speranța că vor supraviețui și vor putea fi reuniți. Nu-mi pot imagina grija de a-mi lăsa bebelușii prețioși sau de a fi blocată în trafic ore în șir cu ei în spate, sperând să-i duc undeva în siguranță. Ne rugăm pentru siguranța tuturor și a animalelor lor”, a spus o proprietară de cai din SUA.

    Găinile, ținute la adăpost în case

    Crescătorii de găini și-au „mutat” ferma în casă și au improvizat adăposturi temporare pentru păsări în băile și sufrageriile lor sau în alte camere.

    Citește și: Imagini cumplite! Oamenii își scot animalele moarte, după inundații. ”Mă ia groaza ce e înăuntru!”

    Uraganul Milton a atins solul aseară, fiind calificat la Categoria 3, pe coasta Floridei. Acesta a fost însoțit de tornade care au provocat pagube semnificative și pierderi de vieți omenești. Milioane de gospodării au rămas fără electricitate. Cu toate că a mai scăzut în intensitate, uraganul este considerat în continuare foarte periculos.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA 2024. Cursul la care se calculează subvențiile pe hectar și animale OUG despăgubiri de secetă – publicată! Listă culturi eligibile, plată la hectar, termen cerere Diana Șoșoacă cere controale UE și încetarea măsurilor privind combaterea pestei oilor: „Vă bateți joc de fermieri!”

    Ultimele știri

    Anunț MADR pentru fermierii care așteaptă prima tranșă din subvențiile APIA! Fermierii americani nu și-au abandonat animalele în fața uraganului Milton: ”Doamne, apără sufletele lor nevinovate” Reformă bugetară în UE. Bugetul agricol, propus să fie eliminat