• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O nouă cooperativă se alătură programului Grădina Noastră Carrefour

    Violina Gorcinschi -

    Carrefour România anunță o nouă cooperativă în programul Grădina Noastră, aflată în localitatea Malu Spart, județul Giurgiu. Noua cooperativă este formată din cinci familii și zece angajați care cultivă o gamă variată de legume și fructe, pe o suprafață de 14 hectare.

    Cooperativa Malu Spart se află la doar 39 de kilometri distanță de București. ​​ Astfel, programul Grădina Noastră ajunge să cuprindă 11 cooperative exclusive, care reunesc 350 de producători mici, mijlocii și mari (Grădina Noastră din Vărăști, Zărand, Însurăței, Brezoaele, Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși, Voinești și acum Malu Spart). Carrefour România își continuă angajamentul de a sprijini producătorii români, parte din misiunea programului Act for Food, prin care retailerul le oferă clienților acces la produse alimentare de calitate, la prețuri corecte.

    Fermierul Marius Florea din cooperativa Malu Spart

    Cooperativa Malu Spart, înscrisă în programul Grădina Noastră de la Carrefour

    Produsele sub marca Grădina Noastră sunt cultivate local de familii de fermieri din cooperative, care beneficiază de sprijin din partea retailerului pentru a avea acces la o piață națională extinsă, pentru a-și promova și dezvolta vânzările, precum și pentru a îmbunătăți logistica. Astfel, fermierii reușesc să-și investească eforturile, timpul și capitalul în eficientizarea producției și calitatea produselor, datorită predictibilității și stabilității oferite de parteneriat. Acest ecosistem le oferă clienților pe rafturile tuturor magazinelor Carrefour o gamă variată de fructe și legume de calitate, cu un gust autentic românesc.

    Creată la inițiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră din Malu Spart este formată din cinci familii de agricultori specializate în cultivarea fructelor și legumelor: verdeață, dovlecei, dovleci de copt, pentru plăcintă sau de Halloween, vinete, castraveți, căpșuni, pere, roșii și ardei. Fiecare familie vine cu o experiență vastă în domeniul agricol, obținută prin moștenirea terenurilor și transmiterea afacerii din generație în generație. Cooperativa dispune de un teren ce se întinde pe aproximativ 11,5 de hectare în câmp și 2,5 hectar în solarii.

    Cooperativa din Giurgiu, cu produse la București

    „Carrefour a fost primul retailer care a adoptat modelul de cooperativă în colaborarea cu producătorii locali. Prin cel de-al doilea capitol al Act for Food reafirmăm angajamentul nostru prin care le oferim clienților noștri cele mai bune produse, la prețuri accesibile, cu scopul de susține tranziția către o alimentație sănătoasă. Prin brandul nostru, Grădina Noastră, am dezvoltat o gamă largă de programe cu beneficii reciproce, care sprijină atât fermierii și comunitățile acestora, cât și aduce pe mesele românilor produse proaspete și locale. În prezent, avem cea mai mare rețea de furnizori locali din piață, ce aprovizionează cele aproximativ 450 de magazine Carrefour din România: peste 1.450 de producători români de produse proaspete. Suntem mândri să ne asumăm această responsabilitate și vom continua să extindem portofoliul nostru de producători locali și în alte regiuni ale țării”, a declarat Jagoda Gwardys-Zientara, Chief operating officer, Carrefour România.

    Citește și: Carrefour – misiunea Act for Food: Românii optează pentru produse ”made in RO” și cu ingrediente echilibrate

    „Dorim să le oferim clienților noștri produse de cea mai înaltă calitate, iar acest lucru înseamnă legume și fructe crescute cu grijă de producătorii locali, folosind metode tradiționale și respectând cele mai înalte standarde de producție. Astfel că, ne extindem constant parteneriatele cu producătorii români. În momentul de față, aproximativ 98% dintre producătorii locali din categoria fructe și legume sunt români. Ne angajăm să păstrăm gustul autentic al recoltei din zonele rurale și, pentru a asigura prospețimea acestora, continuăm să optimizăm procesul de livrare, astfel încât produsele să ajungă ​prin livrare directă la raft ​între 6-24h​​ ​de ore de la recoltare, pe tot parcursul anului”, a adăugat Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh Carrefour România.

    Gamă variată de fructe și legume de la cooperativa Malu Spart

    Cu o experiență de cultivare ce se întinde pe 14 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice vor livra o cantitate de 1,5 milioane de unități de fructe și legume pe an, în valoare de 3 milioane de lei.

    „Parteneriatul cu Carrefour reprezintă o oportunitate extraordinară pentru noi, ca producători locali. Colaborarea aduce stabilitate și predictibilitate în activitatea noastră, lucru esențial într-un sector atât de volatil. Acum putem să ne concentrăm pe a produce fructe și legume gustoase și de calitate. Nu mai trebuie să ne facem griji că nu vom reuși să vindem marfa, deoarece avem un partener de încredere care ne sprijină în această direcție. Colaborarea cu un mare retailer ne oferă premisa dezvoltării, deschizându-ne noi perspective și permițându-ne să ne extindem activitatea fără să depindem de incertitudinile pieței”, menționează Marius Florea, reprezentant al Cooperativei Malu Spart.

    Legume crescute de fermieri la sub 40 de km de capitală

    ​Pentru început, cooperativa va livra produsele în depozitul Carrefour din Cefin, care este la doar 21 km distanță de producători, pentru distribuție națională, iar ca livrare directă, fructele și legumele vor fi distribuite către magazinul Carrefour Colosseum în București. În prezent, pe rafturile magazinului se află salată verde, verdeață, gulii, căpșuni, dovleac de copt, dovleac plăcintar, ardei iute, țelină cu frunze.

    Carrefour, în colaborare cu 11 cooperative agricole exclusive

    Carrefour , în cooperare cu producătorii locali

    Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO și Glovo sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro sau www.cora.ro.

    Citește și: Cora devine Carrefour: Primul hipermarket integrat complet în București

    Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru ​​ peste 17.000 de angajați.

    Carrefour, cu cea mai mare rețea de furnizori locali de pe piață

    Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Programul Grădina noastră, Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească sau Plata cu PET. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.    Carrefour România operează în România prin trei entități juridice principale: Carrefour România S.A., Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!