• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AAC: Adoptarea Legii arendei marchează o zi istorică pentru agricultura românească!

    agrointeligenta.ro -

    Adoptarea Legii arendei marchează o zi istorică pentru agricultura românească, iar reglementarea duratei minime a contractului de arendă este o victorie a fermierilor din țara noastră și o reușită de importanță majoră pentru România, trasmit organizațiile ce formează Alianța pentru Agricultură și Cooperare, care au depus eforturi continue pentru a convinge toate formațiunile parlamentare să susțină, prin vot, inițiativa legislativă inițiată la solicitarea fermierilor.

    Organizațiile membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, PRO AGRO, LAPAR, UNCSV și AFF, salută, într-un comunicat de presă, adoptarea de către Parlamentul României a Legii nr. PLX 435/2024, care modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil referitor la Arendă și creează predictibilitate în sectorul agricol autohton.

    ”Adoptarea Legii nr. PLX 435/2024 marchează o zi istorică pentru agricultura românească. Noua lege, aliniată la standardele europene, asigură stabilitate și predictibilitate în sector și, în același timp, deschide noi perspective pentru fermierii români, în special în ceea ce privește accesul la fondurile europene destinate dezvoltării rurale și protejării mediului”, se arată în comunicat.

    Principalele avantaje ale noii legi

    Impactul adoptării proiectului legislativ nr. PLX 435/2024 asupra sectorului agricol este major, arată AAC, care menționează:

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare consideră că adoptarea acestui proiect legislativ reprezintă un pas important către dezvoltarea unei agriculturi moderne și competitive în România. ”Organizațiile membre ale Alianței au făcut demersuri susținute pentru adoptarea acestei legi prin documentele de poziție transmise în atenția autorităților, întâlnirile cu instituțiile statului responsabile pentru agricultură (Parlament, Președinte, Guvern și MADR) și cu formațiunile politice. Alianța a susținut permanent punctele de vedere ale fermierilor și a transmis solicitările acestora către partenerii de dialog, cu argumente tehnice și economice, privind necesitatea adoptării unei Legi a Arendei”, se arată în comunicarea fermierilor

    Alianța pentru Agricultură și Cooperare mulțumește parlamentarilor prezenți azi în plen, de la toate partidele politice, care au votat pentru PLX 435/2024. Mobilizarea parlamentarilor care au participat azi în număr mare la vot a făcut posibilă adoptarea acestui proiect legislativ, conform procedurilor de modificare la legea organică – Codul Civil. Este nevoie de colaborare și consens pe proiectele majore pentru sectorul agricol și țară.

    ”Mulțumim fermierilor membri și cooperativelor membre pentru încredere și susținere, tuturor părților implicate de-a lungul timpului în acest proces de adoptare a noii Legi a Arendei, precum și presei de business cu profil agricol din România care a facilitat transmiterea informațiilor și argumentelor fermierilor în spațiul public și către autorități. Reglementarea duratei minime a contractului de arendă este o victorie a fermierilor din țara noastră și o reușită de importanță majoră pentru România”, se încheie comunicatul AAC.


    Te-ar mai putea interesa

    Vârsta animalelor pentru subvențiile APIA, schimbată. Ce propun reprezentanții crescătorilor Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta

    Ultimele știri

    Zetor Crystal HD – tractorul perfect pentru fermele mici și mijlocii. Dotări, preț în România Cerealele se scumpesc, prețul rapiței a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani AAC: Adoptarea Legii arendei marchează o zi istorică pentru agricultura românească!