• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenție APIA de 176,11 euro/UVM. Cererile se depun din 9 ianuarie

    Roxana Dobre -

    O cerere importantă pentru subvenția pentru animale și păsări se va depune la începutul anului. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a modificat calendarul pentru sesiunea de depunere de anul viitor pentru intervenția DR-06 Bunăstarea animalelor.

    Fermierii care sunt eligibili pentru subvenția la bunăstare animale și păsări vor depune din 2025 cereri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) conform unui nou calendar. În Monitorul Oficial nr. 1323 de luni, 30 decembrie, a fost publicat ordinul 537 al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale privind aprobarea modalității de implementare, de îndeplinire a criteriilor de eligibilitate, a condițiilor și altor cerințe specifice, inclusiv tipurile de documente justificative, începând cu anul 2025, pentru intervenția DR-06 Bunăstarea animalelor din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027 și pentru modificarea art. 3 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 57/2023 privind aprobarea modelelor cererilor de plată pentru intervenția DR-06 — Bunăstarea animalelor din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027.

    Citiți și: Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi

    Calendar modificat pentru subvenția la bunăstare

    Cererile pentru subvenția la bunăstare se depun în perioada 9 ianuarie—10 februarie 2025

    Ordinul publicat în Monitor modifică termenele de depunere a cererilor pentru intervenţia DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor. Astfel, fermierii vor depunere solicitările la APIA în perioada 9 ianuarie—10 februarie iar în 2024 acestea s-au depus în intervalul 27 februarie-24 martie.

    Iată care sunt noile prevederi pentru fermieri:

    Articolul 3 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 57/2023 privind aprobarea modelelor cererilor de plată pentru intervenția DR-06 — Bunăstarea animalelor din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 133 din 16 februarie 2023, cu modificările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

    „Art. 3. — (1) Anual, sesiunea de depunere a cererilor de plată începe din prima zi lucrătoare a anului respectiv și are o durată de 30 de zile. APIA asigură informarea potențialilor beneficiari cu privire la intervalul de depunere a cererilor prin postarea unui anunț pe site-ul www.apia.org.ro. Cererile de plată se depun exclusiv online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

    (3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pentru anul 2025 sesiunea de depunere a cererilor de plată se desfășoară în perioada 9 ianuarie—10 februarie. APIA asigură informarea potențialilor beneficiari cu privire la intervalul de depunere a cererilor prin postarea unui anunț pe site-ul www.apia.org.ro. Art. III. — Cererile de plată depuse înainte de intrarea în vigoare a prezentului ordin, inclusiv efectuarea plății, se soluționează potrivit legislației aplicabile la data depunerii acestora.

    Intervenţia DR-06 Bunăstarea animalelor, denumită în continuare DR-06, cuprinde:

    a) pachetul a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, denumit în continuare pachetul a),
    b) pachetul b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, denumit în continuare pachetul b).

    Citiți și: Florin Barbu: Noile norme propuse de CE pentru bunăstarea animalelor riscă să scadă competitivitatea fermierilor

    Ce ferme pot accesa subvenția pentru bunăstare

    Conform unei anexe la ordinul citat, beneficiarii DR – 06 pachet a) porcine) se aplică pentru exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a porcinelor, autorizate sanitar veterinar, care se angajează anual, pe baze voluntare să adopte standarde de bunăstare care depășesc standardele obligatorii relevante.

    Coeficientul de conversie în UVM

    Beneficiarii DR – 06 pachet b) păsări) sunt exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a păsărilor autorizate sanitar veterinar, care se angajează anual, pe baze voluntare să adopte standarde de bunăstare care depășesc standardele obligatorii relevante.

    Coeficientul de conversie in UVM la păsări


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou: Cele mai frumoase 5 urături în versuri Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului!

    Ultimele știri

    Ucraina și-a reluat exporturile de ouă și de zahăr către statele din UE Ce șanse sunt ca silozurile, irigațiile și solariile să scape definitiv de taxa pe stâlp Protest masiv al fermierilor din Polonia! Președinta CE Ursula von der Leyen nu a mai venit la Varșovia