• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionel Ciobanu, oier cu un efectiv de 700 de animale, desemnat Fermierul Anului 2024, la Botoșani

    Angelica Lefter -

    Balul Fermierilor 2025, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, a fost evenimentul în cadrul căruia au fost premiați Fermierii Anului 2024. Sâmbătă, 11 ianuarie, la Botoșani, peste 300 de fermieri și oficialități au luat parte la desemnarea celor patru producători agricoli care au primit patru premii speciale: Premiul III i-a revenit crescătorului de ovine Costel Melinte, din județul Botoșani, Premiul II, lui George Hârlăoanu din județul Iași, Premiul I i-a fost acordat unui tânăr fermier botoșănean, Vlad Sauciuc, iar Fermierul Anului 2024 a fost desemnat Ionel Ciobanu, crescător de oi din județul Botoșani.

    Cea de-a VIII-a ediție a Balului Fermierilor s-a desfășurat seara trecută, sâmbătă – 11 ianuarie, la Botoșani. Evenimentul a reunit crescători de animale, agricultori din sectorul vegetal și autorități de la nivel local din domeniul agricol. Primii trei fermieri selectați de un soft special, în funcție de punctajul obținut pentru munca și fermele lor, au fost premiați de organizatori, iar un al patrulea fermier dedicat a primit distincția de Fermierul Anului 2024.

    Citiți și: Fermierul anului – ales în Botoșani cu ajutorul unui soft special, în cadrul Balului Fermierilor

    Balul Fermierilor 2024, organizat de Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis

    Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, organizatorul manifestării, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că Balul Fermierillor este o formă de a marca noul an pentru fermierii care au posibilitatea foarte rar să petreacă cu adevărat, dar mai ales este o manifestare menită să le recunoască activitatea și eforturile depuse de-a lungul întregului an.

    ”Ediția a VIII-a a Balului Fermierilor s-a vrut o retrospectivă a activității din 2024, care, sigur, a fost răsplătită pentru cei Top 30 fermieri, care au făcut puțin diferența față de ceilalți. BIneînțeles, încă o ierarhie, cei patru câștigători au luat premii destul de frumoase, zic eu, vorbim aici de: un cântar cu o capacitate de 1.000 de kg maxim, o greblătoare, o tocătoare și un granulator. Sunt premii de care au nevoie fermierii în fermele lor, iar meritul, de fapt, este al lor în totalitate. Balul Fermierilor s-a desfășurat la un restaurant din Botoșani, au fost aproape 350 de persoane prezente, am avut și invitați din zonele noastre, atât primării, dar și din instituțiile locale, APIA, Direcția Agricolă, Consiliul Județean. Am avut participanți, fiindcă Asociația Moldoovis are crecscători de animale și în județele din Moldova și atunci am avut prezentă Asociația Crecătorilor de Ovine din Vaslui, am avut fermieri din Neamț, Suceava, am avut alături de noi și Asociașia Crescătorilor de Taurine din Botoșani. În a doua parte a evenimentului am avut un moment de relaxare cu artiști locali, dar și din Republica Moldova, care i-au încântat pe fermieri cu spectacolele lor”, ne-a declarat organizatorul evenimentului Balul Fermierilor, Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis.

    Citește și: Ing. Ionică Nechifor: România – surplus de 1,3 de milioane de kilograme de carne de ovină

    Oierul Ionel Ciobanu, Fermierul Anului 2024, desemnat la Balul Fermierilor 2024

    Fermierul Anului 2024: Ionel Ciobanu, un oier cu 700 de ovine din rasa Karakul

    Premiile acordate la Balul Fermierilor 2025 au reprezentat obiecte utile fermierilor, iar ca valoare s-au încadrat între 2.000 și 6.000 de lei. Totodată, fermierii câștigători au primit și plachete suflate în foiță de aur. Premiul Fermierul Anului 2024 a ajuns la Ionel Ciobanu, din județul Botoșani.

    ”Premiul al III-lea l-a obținut un crescător de oi de 500 de capete de oi colorate, vorbim de Karakul maro, Karakul roz și Karakul alb. Costel Melinte ele numele lui. Fermierul respectiv este și medic veterinar, deci știe exact ce trebuie făcut într-o fermă. El este din localitatea Mândrești, județul Botoșani. Premiul a constat în acel cântar electronic cu o capacitate maximă de 1.000 de kg, este un cântar portabil. Premiul al II-lea a fost câștigat de George Hârlăoanu, din satul Văleni, județul Iași, el este membru al Asociației Moldoovis și deține un efectiv extraordinar de frumos, în jurul a 700 de oi și are linia de culoare neagră și de culoare brumărie. Premiul II a constat într-o tocătoare de furaje care are în componență și moară cu ciocănele. Premiul I a fost câștigat de un tânăr fermier de 33 de ani, Vlad Sauciuc, din localitatea Ungurești, județul Botoșani. Deține un nucleu foarte frumos de oi Karakul din linia brumărie, acolo este o tradiție, o moștenire de la bunici, părinți, copii. Tânărul a preluat deja afacerea familiei și a câștigat acum o greblătoare. Și Fermierul Anului în 2024 este Ionel Ciobanu, din comuna Vorniceni, județul Botoșani. El este un fermier extraordinar, cu un nucleu excepțional și are în jurul a 700 de capete de Karakul. El a primit un granulator de cereale de o capacitate de 400-500 de kg pe oră cu ajutorul căruia poate pregăti singur granulele pentru hrana animalelor sale. Are și un nucleu de taurine, dar nu am ținut cont de acest lucru, deși pe viitor intenționăm să luăm în calul și acest lucru”, a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, fermierul Ionică Nechifor.

    Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Ionică Nechifor, a mulțumit sponsorilor din acest an, care au fost foarte generoși, menționând că aceștia au ținut cont că ajută fermierii. De asemenea, a menționat că mai multe personalități au susținut evenimentul și că s-a încercat inițierea unui parteneriat între primăriile locale și autorități, pentru dezvoltarea agriculturii din nord-estul țării.

    Mai multe imagini de la Balul Fermierilor puteți vedea în GALERIA FOTO


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Ionel Ciobanu, oier cu un efectiv de 700 de animale, desemnat Fermierul Anului 2024, la Botoșani A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius