• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ghid pentru accesarea primelor fonduri europene: Vezi TOATE documentele de care ai nevoie! – UPDATE

    agrointeligenta.ro -

    Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat marți, 24 martie, pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, variantele finale ale Ghidului solicitantului pentru primele trei măsuri deschise din PNDR 2014-2020.

    Sub-măsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole – Vezi Ghidul solicitantului

    Sub-măsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – Vezi Ghidul solicitantului

    Sub-măsura 19.1 – Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală – Vezi Ghidul solicitantului

    Notă: Proiectele pe aceste trei măsuri se pot depune începând din 25 martie și până pe 30 octombrie 2015, ora 12.00, informează AFIR.

    ”Prin Anunţul privind Cererea de Proiecte sunt lansate sesiunile de primire a proiectelor, sunt stabilite perioadele în care se pot depune proiectele prin FEADR şi sunt anunţate fondurile alocate pentru sesiunile respective.
    Proiectele se vor întocmi conform specificaţiilor Ghidurilor Solicitantului aferente fiecărei măsuri de finanțare în parte, care sunt publicate în secţiunea Investiţii prin FEADR şi pot fi consultate și la Centrele Regionale sau Oficiile Judeţene ale AFIR.
    Proiectele se vor depune la Oficiile Judeţene ale AFIR de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 14.00. În ultima zi a sesiunii, proiectele se pot depune până la ora 12.00” – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

    UPDATE după lansarea primelor măsuri din PNDR

    În timp ce noul PNDR este așteptat să fie aprobat la jumătatea lunii aprilie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat miercuri, 25 martie, cele mai așteptate măsuri de finanțare în agricultură – Modernizarea explotațiilor agricole și Instalarea tinerilor fermieri.

    Investiții în explotații agricole

    Începând de miercuri -25 martie, fermierii care și-au pus la punct proiectele, le pot depune. Sesiunea de depunere pentru aceste două măsuri va fi deschisă până pe 30 octombrie.

    ”Prima Măsură 4.1 Investiții în exploatații agricole, are o alocarea totală, pe cei 7 ani, de 1,2 miliarde de euro. Trebuie să vă spun că măsura va avea o alocarea financiară, pentru această primă sesiune de 206 milioane de euro. Sunt convins că sumă alocată pentru acest an va fi insuficientă pentru nevoile fermierilor. Dacă vorbim de fermele de dimensiuni mari, finanțarea pleacă de la 30% nerambursabil și poate ajunge la maxim 50% dacă vorbim de proiecte integrate sau de tineri fermieri care aplică pentru această măsură”, a adus lămuriri ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Important de precizat este faptul că alocarea financiară se face diferit:
    – 72 de milioane de euro pentru sectorul vegetal
    – 72 de milioane de euro pentru sectorul zootehnic
    – 41 de milioane de euro pentru zona montană
    – 21 de milioane de euro pentru fermele de tip familial.

    “Am introdus această alocarea diferențiată, pentru a sprijini zonele montane care nu beneficiază de aceleași condiții prielnice cum sunt cele de la câmpie. De asemenea, prin noul PNDR ne dorim să sprijinim și să suținem dezvoltarea fermelor de tip familial, acestea primind o alocare distinctă în cadrul măsurii”, a explicat Daniel, motivul pentru care a fost introdusă această alocarea diferențiată.

    Instalarea tinerilor fermieri

    A două măsură lansată astăzi este: 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri cu o alocare totală de 445 milioane de euro.

    “Prin comparație în perioada 2007-2013 suma alocată pentru această măsură a fost de 329 milioane de euro și am avut contracte semnate cu 13.446 de fermieri care au început o activitate agricolă și s-au instalat în mediul rural și astăzi lucrează în propriile explotații. Pentru acest an alocarea bugetară este de 111 milioane de euro. Finanțarea pote ajunge la 50.000 euro 100% nerambrusabil, dacă vorbim de fermele din zona vegetală cuprinse între 56-94 ha. Dacă vorbim de ferme mai mici finanțarea nu poate să depășească 40.000 euro. Sunt considerate ferme mici cele care au o suprafață cuprinsă între 22-56 ha. Noutatea constă în faptul că tânărul fermier va primi, la început 75% din valoarea investiției, urmând ca cei 25% să-i primească atunci când se consideră că au fost îndeplinite obiectivele prevăzute în planul de afaceri. Nivelul de calificare al fermierului va fi punctat suplimentar”, ne-a precizat șeful de la MADR.

    Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 are alocată o sumă totală de 8,128 miliarde de euro, la care se adaugă finanțarea națională de 1,3 miliarde de euro. Așadar 9,5 miliarde de euro vor fi puse la dispoziția fermierilor români pentru a-și moderniza și dezvolta explotațiile.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an