• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Serele Berceni vor fi puse la pâmânt. În locul lor se va ridica un cartier de blocuri

  agrointeligenta.ro -

  Afaceristul Horia Culcescu a decis să scoată la vânzare o suprafață de 50 de hectare de sere în care se produceau legume pentru piețele din Capitală.

  Potrivit publicației Capital, suma la care este evaluată proprietatea de la marginea Capitalei, din Berceni, este de 75 de milioane, iar cei interesați să cumpere bucăți din terenul cu sere nu au nici o intenție în a continua activitatea agricolă. Pentru că este vorba, în principal, de dezvoltatori imobiliari, aici se va naște un nou cartier dezvoltatori imobiliari au plătit până acum avansuri pentru achiziţia unei suprafeţe de 5 hectare din serele Berceni. Este vorba despre investitori cunoscuţi pentru construcţia ansamblurilor rezidenţiale Brown Residence, Top House Residence, Viva Residence, Joy Residence şi Family Residence, toate dezvoltate în sudul Bucureştiului în ultimii ani de criză.

  Serele Berceni sunt deţinute de firma Berser SA, controlată de omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume şi fructe Leader International. Acestea sunt amplasate la câteva sute de metri de mallul Grand Arena şi sunt separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei.

  „Până la finalul lunii aprilie, cele cinci companii vor semna contracte de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de 15 hectare, câte 3-4 hectare pentru fiecare cumpărător, iar până la sfârşitul acestui an se va vinde întreaga parcelă de 50 de hectare. Vânzătorul se ocupă deja de curăţarea terenului şi în două săptămâni începe construcţia primelor blocuri“, a declarat pentru Capital Cătălin Grigore, a cărui companie are contract de exclusivitate pentru vânzarea terenului. El spune că nu va vinde decât dezvoltatorilor cu care a mai lucrat în trecut şi cărora le cunoaşte istoricul.

  locatia serelor Berceni

  Click pe hartă pentru mărirea imaginii

  Potrivit acestuia, primele 15 hectare vor fi dezvoltate în decurs de doi ani, iar întregul lot de 50 de hectare va fi construit în mai puţin de cinci ani.

  Cinci ansambluri rezidențiale

  Pe cele 15 hectare, pentru care s-au găsit deja cumpărători, vor fi dezvoltate cinci ansambluri rezidenţiale distincte, dar unite sub conceptul Metalurgiei Park Residence. „Pe acest prim lot vor fi construite 60 de blocuri cu aproximativ 5.000 de apartamente, ce vor fi finalizate în doi ani“, menţionează Cătălin Grigore.

  Desemnat cel mai bogat fermier în 2013

  Inginerul agronom Horia Culcescu, desemnat în 2013 AgroInteligența și Capital drept cel mai bogat fermier din România, are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare. El deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie. Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. Compania a înregistrat în 2013 afaceri de 4 mil. euro. Datoriile firmei se ridică la 44,5 mil. euro, iar creanţele la 2,8 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

  Rămâne cu Leoser și serele din Pipera

  Alături de sora sa, Oana Belu, şi cumnatul, Lucian Velciu, el se ocupă de afacerile demarate de tatăl lor, Marin Culcescu. Cei trei se află în spatele brandului Domeniile Ostrov, dar şi a Hortifruct, cunoscut ca cel mai mare producător de conserve din legume şi fructe din România. Familia Culcescu a investit 15 mil. euro într-un complex de sere încălzite pe un amplasament de 13 hectare, în Pipera. În portofoliul omului de afaceri se mai află şi firma Leoser, care administrează sere cu o suprafaţă de 90 de hectare în Popeşti-Leordeni, şi mai multe ferme de legume în Turnu-Măgurele, Işalniţa şi Craiova.

  În plus, fabrica Leader International din Caracal exploatează terenuri agricole în Constanţa, Teleorman, Olt şi Bucureşti, investiţiile realizate în această facilitate de producţie depăşind 8 mil. euro.   


  Te-ar mai putea interesa

  Culturi de toamnă în solar: 7 legume care se pot cultiva din septembrie! Fermierul BECSEK LASZLO și-a încheiat ”povestea” cu sfecla. Se axează pe legume, dar CARTOFUL RĂMÂNE DE BAZĂ! Programul PRIMUL SOLAR: Fiecare familie va primi BANII NECESARI pentru construcția unui solar de legume

  Ultimele știri

  MADR: Sumă majorată pentru plata subvenției APIA către fermieri! Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine în România la tăiatul porcului AMRCR solicită noii coaliții majoritare să renunțe la “taxa de solidaritate“ și să sprijine mediul de afaceri