ANSVSA: Încă 30.000 de ovine, exportate în Algeria. Sunt programate la îmbarcare alte 100.000 de animale


Un nou transport de ovine românești către Algeria – peste 30.000 de animale vor pleca din portul Constanța, a anunțat astăzi Autoritatea Natională Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
ANSVSA a anunțat astăzi, miercuri – 23 aprilie că un nou transport important de ovine este realizat către statul algerian, în baza colaborării excelente dintre România și Algeria. Peste 30.000 de animale vor pleca din portul Constanța.
ANSVSA: Au fost îmbarcate 30.750 de ovine
ANSVSA a mai transmis că implicarea constantă a autorității în calitate de partener de încredere al oficialităților algeriene a creat premisele acestui export și a garantat sănătatea și bunăstarea animalelor pe tot parcursul procesului.
”Au fost îmbarcate 30.750 de ovine, transportate cu 112 mijloace auto până la nava special autorizată. Verificările sanitare-veterinare și certificarea lotului de export au fost realizate de DSVSA Constanța, iar la bordul navei se află un medic veterinar oficial român alături de un medic veterinar din Algeria, care vor monitoriza starea de sănătate a animalelor și a noxele în permanență”, a mai precizat ANSVSA.
Conform autorității, nava a fost evaluată și a primit autorizația sanitar-veterinară pentru export.
Citiți și: Șeful ANSVSA: Algeria vrea să cumpere ovine exclusiv din România
Autoritățile algeriene au decis ca întreg necesarul de oi din acest an să fie acoperit exclusiv din România
Potrivit ANSVSA, acțiunea vine în urma vizitei oficiale a unei delegații algeriene, interesată de achiziția unui număr semnificativ de ovine din fermele românești, în contextul sărbătorii Ahl El Aid. După succesul primului export din 2024, autoritățile algeriene au decis ca întreg necesarul din acest an să fie acoperit exclusiv din România.
”În perioada imediat următoare, sunt programate la îmbarcare peste 100.000 de ovine, consolidând acest parteneriat de încredere. ANSVSA continuă să joace un rol esențial în garantarea standardelor sanitare veterinare, contribuind la dezvoltarea relațiilor comerciale internaționale și la promovarea produselor românești pe piețele externe”, a mai arătat autoritatea.