• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Starea de vegetație a culturilor de păioase și rapiță. Specialiștii Prutul avetizează fermierii cu privire la dăunătorii…de sezon

  agrointeligenta.ro -

  Cunoaşterea stării de vegetație a culturilor înființate toamna trecută şi de ce anume trebuie să țină cont fermierii pentru întreținerea acestor culturi, ca ele să fie productive și profitabile la finalul acestei campanii agricole, aflăm de la consilierii tehnici ai companiei Prutul.

  Din cauza multiplelor precipitații căzute în ultima perioadă, culturile de cereale (grâu, orz) sunt predispuse mai mult atacului de agenți patogeni (făinare, septorioză, rugină).

  “Pentru a preveni aceste boli, producătorii de pesticide recomandă fungicidele pe bază de tebuconazol, procloraz, triadimenol, epoxiconazol. Acolo unde gradul de îmburuienare este foarte ridicat, împreună cu aceste fungicide, fermierii vor administra și erbicidele necesare. Le recomandăm întotdeauna fermierilor să se informeze foarte bine atunci când aleg produsele pe care urmează să le folosească şi să respecte instrucţiunile producătorilor”, declară specialiștii din cadrul companiei Prutul.

  Fermierii au întâmpinat probleme la lucrarea de fertilizat cu îngrășământ pe baza de azot, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

  Conform specialiștilor Prutul, situația celor două tipuri de culturi se prezintă astfel:

  Culturile de cereale cu înfrățire toamna au început deja să se dezvolte, iar cele care au înfrățire primăvara au început și ele să își formeze frății.

  Cultura de rapiță a pornit, de asemenea, în vegetație, iar fermierii trebuie să urmărească faptul că la temperaturi de peste 9 grade Celsius își va face apariția gărgărița tulpinilor, dăunator deosebit de periculos. La maxim 10 zile de la apariția acestui dăunător în cultură, fermierii trebuie să administreze insecticide care să mențină acest dăunător sub pragul economic de dăunare.

  Oscilațiile de temperatură dintre zi și noapte au cauzat probleme culturii de rapiță, fiind zone în care, din cauza înghețului de pe timpul nopții, fermierii vor fi nevoiți să întoarcă această cultură.

  Totodată, în anumite regiuni, atacul rozătoarelor a afectat considerabil această cultură, iar băltirile i-au împiedicat pe fermieri să realizeze lucrarea de fertilizat așa cum ar fi fost normal să se întâmple.

  “Atât cerealele cât și culturile de rapiță, urmărite cu atenție și, administrându-le corect și la timp produsele de uz fitosanitar necesare menținerii sub control a bolilor și dăunătorilor, pot aduce fermierilor recolte bogate și profitabile”, completeaza specialiştii Prutul.

  Prutul este unul dintre principalii distribuitori de inputuri și motorină pentru agricultură, precum și un important achizitor direct de cereale și oleaginoase prin echipa sa comercială distribuită la nivel național. Compania procesează în fabrica proprie de ulei de la Galați floarea soarelui, rapiță și soia, fiind unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal din România. Totodată, compania Prutul deține o rețea proprie de depozitare de 22 silozuri și baze, cu o capacitate totală de depozitare de 430.000 de tone.

  Foto: Facebook/AgriculturaRomaneasca – Alin Sebastian Nemțișor    


  Te-ar mai putea interesa

  Prețul grâului 2021 – noi recorduri în octombrie! Cu cât se vinde acum tona de cereale! Ziua Câmpului RWA: Atracția evenimentului, soiul de grâu Lennox care nu are nevoie de vernalizare Încurcați de ploi. Ultimii fermieri care recoltează grâul în această vară

  Ultimele știri

  Adrian Chesnoiu: Programele benefice pentru sectorul agricol își vor găsi finanțarea! Afacere pornită cu 1.000 de lei de un mic fermier. Cultura pe care a pariat se recoltează în doar 7 zile de la plantare! Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, în vizită la ferma lui Daniel Botănoiu!