• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Locuri de muncă în agricultură: Ce calități trebuie să ai ca să te angajezi la marile companii din agribusiness

  Gabriela Gimbășanu -

  Marile companii de agribusiness sunt mereu în căutare de tineri absolvenți în agricultură, iar cei aleși să ocupe locurile disponibile în echipele brandurilor mari sunt aleși pe sprânceană.

  În cadrul primei ediții Agrojob – eveniment organizat de AgriculturaRomânească.ro la Facultatea de Management de la USAMV București, Agrointeligența a discutat cu reprezentanții unor nume importante din agricultură pentru a afla care sunt calitățile care transformă un candidat într-un angajat full-time cu salariu și bonusuri generoase.

  Ionut Cucu Timac Agro Romania

  Timac Agro România. Ionuț Cucu, Resurse Umane

  Timac și-a format de-a lungul timpului, în rândul marilor companii de agribusiness renumele de “Școală tehnică”. Suntem pregătiți să îi inițiem pe tineri într-o carieră în agribusiness cu condiția că ei să își dorească acest lucru, iar în cadrul selecției sunt trei competențe de bază pe care noi le căutăm: spirit antreprenorial, căutăm o persoană care să fie independentă, care să privească jobul ca pe propriul business. Căutăm oameni care au energie, tinerii în mod special. Din profilul general al companiei Timac Agro România, căutăm oamenii care să fie orientați către excelența în execuție.

  Principiul “merge și așa” e un principiu ce nu își are locul la Timac Agro România. Căutăm oameni care să vină cu soluții, care să fie inventivi și în permanență să ofere căi noi pentru rezolvarea problemelor.

  Mini CV de candidat Timac Agro România
  – Cunoștințe tehnice și de comunicare
  – Profil comercial bine dezvoltat
  – Spirit antreprenorial
  – Excelență în execuție
  – Energie
  – Dorința de a învăța

  În acest moment avem 23 de poziții libere, ca urmare a expansiunii companiei în România. Toate posturile disponibile sunt în zona de vânzări îngrășăminte. Recrutăm de la poziții de entry-level până la poziții manageriale. Pentru absolvenții care vor să facă parte din echipa Timac, trebuie să fie preseverenți, să fie curioși, să fie dornici să învețe și să lucreze încă din timpul facultății, fie că vorbim aici de internship, fie că vorbim de practică sau de programe de burse. Toate aceste activități îi vor dezvolta pe ei ca oamenii și abia apoi ca viitori profesioniști – Ionuț Cucu, Timac Agro România

  Euralis Seminte

  Euralis Semințe. Loredana Voicu, Departamentul Relații publice și Comunicare

  Suntem pe piața românească de șase ani și, de peste patru ani, avem o colaborare strânsă cu Universitatea de Științe Agronomice din București pentru că suntem interesați să cunoaștem cât mai mulți studenți, să-i identificăm pe cei cu potențial de dezvoltare și să vedem ce putem face pentru ei în viitor.

  Obiectivul nostru principal este acela de a investii în tineri. Oferim în fiecare an, unui număr restrâns de studenți meritoși, burse sau stagii de internship, toate astea în funcție de oportunitățile care apar la noi în companie. Recrutăm tinerii pentru aceste programe de pe băncile universităților de profil, iar programul începe în octombrie și se termină în septembrie anul următor.

  Mini CV de candidat Euralis Semințe
  – Student în anii terminali
  – Rezultate bune la materiile de specialitate – între primii 10 din anul său
  – Motivat și pasionat de agricultură

  Studenții selectați sunt supuși unui proces de selecție, ce presupune un test care le verifică cunoștințele acumulate de-a lungul anilor de studiu, după promovarea testului, urmează o serie de interviuri pentru a-i detect pe cei mai motivați dintre ei. Suntem în al patrulea an de când avem implementat programul de stagii de practică și/sau burse. Tocmai pentru că știm cât de dificil este să lucrezi și să mergi și la școală – Loredana Voicu, Euralis Semințe

  Echipa Monsanto

  Monsanto. Carmen Sârbu, Departamentul Resurse Umane

  În acest moment, compania Monsanto pregătește programul de internship, iar printre cele mai importante aspecte pe care le urmărește la candidații săi sunt motivația, entuziasmul și competențele dobândite în domeniul agricol. În ceea ce privește competențele, aici ne referim la competențele legate de aria vânzărilor, dar și cunoștințele tehnice. Noi căutăm un profil complet, la baza căruia stă motivația înainte de toate.

  Cunoștințele pe care un candidat le asimilează în timpul facultății acoperă foarte mult din cerințele noastre. Monsanto nu este interesată doar de acele cunoștințe, dar simplul fapt că absolventul deține o bază de informații care este insoțită de etuziasmul de a pune acea bază în practică, pentru noi reprezintă un lucru foarte important.

  Pe parcursul unui interviu noi ne încurajăm candidații să renunțe la emoții, încercăm să purtăm cu aceștia mai mult o discuție informală, astfel încât ei să se simtă în largul lor, să se destindă pentru că este important să-i cunoaștem așa cum sunt ei cu adevărat.

  Am organizat un program de internship care a început în luna septembrie și s-a finalizat în luna aprilie a acestui an. Au fost selectați 15 studenți din cadrul Facultății de Agricultură, dar și din alte facultăți conexe domeniului. Din cei 15 studenți selectați, la sfârșitul programului de internship, patru au devenit angajații Monsanto pe posturi de reprezentant comercial și reprezentant tehnic.

  Mini CV de candidat Monsanto
  – Cunoștințe temeinice acumulate în cadrul facultății
  – Abilitățile în vânzări sunt un plus
  – Entuziasm
  – Motivația pentru a-și construi o carieră în agribusiness
  – Profesionalism
  – Seriozitate

  Am organizat un program de internship care a început în luna septembrie și s-a finalizat în luna aprilie a acestui an. Au fost selectați 15 studenți din cadrul Facultății de Agricultură, dar și din alte facultăți conexe domeniului. Din cei 15 studenți selectați, la sfârșitul programului de internship, patru au devenit angajații Monsanto, pe posturi de reprezentant comercial și reprezentant tehnic – Carmen Sârbu, Monsanto România

  George Eftinoiu

  IPSO Agricultură. George Eftinoiu, Specialist Recrutări

  Ne interesează persoane din domeniul agricol care au cunoștințe tehnice și cunoștințe vaste în cultura plantelor. Ne dorim să lucrăm cu persoane deschise, puternic motivate, cu o dorință să se dezvolte și să-și construiască o carieră în cadrul companiei IPSO.

  Avem joburi pentru absolvenți și pentru studenți oferim stagii de practică și internshipuri la sfârșitul cărora cei mai bun pot rămâne să lucreze la noi în companie.

  Oferim posturi pentru partea tehnică și aici mă refer la posturi la atelierul mecanic și pentru cei care se ocupă de pisele de schimb ale utilajelor.

  Mini CV de candidat IPSO Agricultură
  – Bază de cunoștințe bine stăpânite ce pot fi dezvoltate în cadrul companiei
  – Pasiune pentru utilaje și mașini agricole
  – Personalitate deschisă și puternic motivată
  – Dorința de a face carieră în cadrul companiei

  IPSO tocmai a inaugurat la Mogoșoia, un centru de formare, unde se desfășoară cursuri tehnice dar și cursuri pentru dezvoltarea cunoștințelor non-tehnice în vederea dezvoltării abilităților de comunicare și a personalității – George Eftinoiu, Ipso Agricultură   


  Te-ar mai putea interesa

  În Germania, FrieslandCampina a crescut prețul laptelui până la nivelul de 43,72 eurocenți/litru Liste de așteptare cu săptămânile la abatoare! Fermierii renunță la bovine pe prețuri de nimic! Cum poate un ameliorator de sol să aducă profit fermierilor

  Ultimele știri

  Lizină în hrănirea porcilor. Probleme cu stocurile, crescătorii caută înlocuitori Producătorul de îngrăşăminte Yara redeschide fabrici și avertizează asupra unui război al prețurilor Vin banii pentru crescătorii de animale! MADR suplimentează sumele pentru plățile prin APIA!