Cu ajutorul donațiilor, fermierul Ovidiu Cojocaru își reface ferma arsă din temelii


Ferma de capre a lui Ovidiu Cojocaru începe să capete contur după ce la începutul anului a ars din temelii. La aproape o jumătate de an de când a pierdut tot într-o noapte fatidică de 20 ianuarie, crescătorul începe să facă primele planuri de reconstrucție.
Noaptea de 20 ianuarie a adus pentru fermierul Ovidiu Cojocaru cel mai negru coșmar: ferma i-a ars din temelii, alături de 300 de capre care erau adăpostite în exploatația sa din județul Prahova. La circa o jumătate de an distanță fermierul a anunțat că din banii donați va începe să reconstruiască ferma.
Acoperișul grajdului din ferma lui Ovidiu Cojocaru, reconstruit din donații
Ovidiu Cojocaru a anunțat pe pagina sa de socializare că după incendiu devastator din luna ianuarie, ferma sa începe să capete contur atât în planurile de reconstrucție dar și în forma fizică a exploatației.
”Un nou acoperiș, un nou început – căutăm un partener de drum lung. După cum mulți dintre voi știți, în ianuarie am trecut prin cea mai grea încercare: un incendiu ne-a mistuit ferma. Am pierdut tot – 300 de capre, grajdul, utilajele, echipamentele, visul nostru construit în ani de muncă și pasiune. Ne-au rămas doar zidurile goale și o căsuță mică, dar și dorința de a merge mai departe. Din durere s-a născut o viziune mai clară: vrem să reconstruim, dar nu oricum. Vrem să facem ceva mai bun, mai autentic. Cu ajutorul donațiilor primite până acum, vom reconstrui acoperișul grajdului – un simbol al începutului. Apoi, o căsuță nouă în curte, unde să fim aproape de animale și de munca noastră, daca vom avea resurse. Iar jumătate din grajd vrem să o transformăm într-un restaurant fără pretenții, dar cu suflet. Nu vom avea meniu à la carte. Clienții vor veni să mănânce ce avem, ce gătim în ziua respectivă, exact cum se întâmpla odată la țară – fără pretenții, fără fine dining, doar mâncare gustoasă și pe săturate”, a anunțat fermierul pe pagina sa de Facebook.
Citiți și: Bocarp – capra cu gust de vacă. Prima rasă românească de capre pentru producția de carne
Fermierul Ovidiu Cojocaru investește într-un restaurant la fermă
Crescătorul de animale a mai dezvăluit că meniul pe care îl va oferi clienților este unul arhaic, inspirat din ce găteau bunicile, în funcție de ce aveau în curte sau în cămară.
”Fără ingrediente exotice sau din import, fără artificii moderne. Doar preparate simple, de sezon, făcute cu suflet, din ce obținem în ferma noastră sau de la vecini. Fiecare masă va fi o surpriză culinară autentică, o întoarcere la valorile de altădată – gust, simplitate, tradiție și ospitalitate. Vrem să redăm bucuria de a găti împreună. Vom organiza ateliere culinare, vom invita artizani să ne învețe să facem pâine, dulciuri sau brânzeturi. Să păstrăm vie tradiția pe care am început s-o pierdem”, a informat fermierul.
Acesta a dat detalii și despre locul unde se află ferma și ce suprize va mai oferi clienților. ”Locul? La doar 50 km de București, ideal pentru o escapadă de weekend sau o masă altfel în timpul săptămânii. Un colț de liniște și gust autentic, la o oră de oraș. Visăm și mai departe: câteva locuri de cazare tradițională, activități pentru familii cu copii, hrănit de animale, făcut brânză, cules din grădină – o experiență reală, educativă și reconectantă”, a punctat Ovidiu Cojocaru.
Mai mult, crescătorul a lansat și un apel privind găsirea unui specialist în HoReCa care să vadă potențialul ideii lansate de aceasta și să se alături proiectului. ”Toate acestea se pot împlini doar dacă găsim un partener care să creadă în povestea noastră. Căutăm un om cu experiență în HoReCa, care să vadă potențialul acestei idei și să ni se alăture într-o construcție bazată pe valori, respect și autenticitate. Dacă rezonezi cu tot ce ai citit aici, te aștept cu drag să vorbim. Doar mesaje serioase, constructive și sincere. Mulțumim!”, a concluzionat fermierul.