• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Liderii fermierilor s-au întâlnit cu ministrul Daniel Constantin: Ordinul privind cererea unică de plată va fi modificat în această săptămână! – UPDATE

  Gabriela Gimbășanu -

  După ce Agrointeligența a anunțat ieri, în exclusivitate, că fermierii se pregătesc de un protest de amploare, liderii Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România au fost invitați la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a discuta pe marginea blocajelor din campania de depunere a cererilor de plată pentru subvențiile pe 2015.

  Întâlnirea de la MADR a început la ora 12.00 și a durat aproape două ore. Discuțiile au fost purtate în biroul ministrului Daniel Constantin, fiind prezenți și secretarul de stat George Turtoi și directorul APIA, Mihai Puțintei.

  Din partea LAPAR, delegația a fost condusă de către vicepreședintele Nicolae Sitaru care a făcut câteva declarații pentru Agrointeligența la ieșirea din minister. Astfel, fermierul declară că s-a ajuns la un oarecare consens cu conducerea MADR în sensul în care ordinul care reglementează modul de completare a cererii unice va fi modificat în această săptămână. Forma nouă va permite agricultorilor să declare schimburile de terenuri și, totodată, va simplifica procedura de completare a documentelor.

  ”Am primit promisiunea fermă că ordinul de minstru va fi modificat în cursul acestei săptămâni, în vederea simplificării procedurii de completare și depunere a cererilor, astfel încât toți fermerii să beneficieze de subvenția pe suprafață. Noi trebuie să fim foarte clari în ceea ce facem și să declarăm exact suprafețele pe care le lucrăm și APIA să plătească conform legii, suprafețele care sunt declarate eligiblie la plată.

  Problema cu schimburile de terenuri este extrem de delicată. Schimburile care au fost efectuate de-a lungul anilor, în cele mai multe zone din țară nu au fost făcute efectiv. Practic aceste schimburi au apărut de-a lungul timpului din cauza faptului că, de la societatea inițială  – cea care a deținut întreaga suprafață de teren, au fost încheiate, rând pe rând anumite contracte care s-au dus într-o margine. Nu au fost făcute schimburi între proprietari. Suprafețele au fost date și comasate în funcție de suprafețele prevăzute în contractele de arendă pe care le-am preluat noi (fermierii n.r). Aceste recomasări au fost făcute de comun acord cu proprietarii terenurilor și cu  societățile care au preluat aceste terenuri”, a declarat Sitaru pentru Agrointeligența.

  Potrivit vicepreședintelui LAPAR, la nivel național, foarte puțini membri ai organizației și-au depus cererea unică de plată din cauză că majoritatea încasează subvenții și pentru creșterea animalelor, iar sistemul pentru declararea efectivelor din zootehnie este în continuare nefuncțional.

  Citiți și:

  *** EXCLUSIV! 20.000 de fermieri amenință cu un miting uriaș în București: APIA să renunțe la condițiile aberante pentru obținerea subvențiilor în agricultură!

  *** Cererea unică pentru subvenții 2015. Cornel Stroescu: O să duc la APIA un portbagaj de hârtii. Victor Chivu: 70-80% dintre fermieri nu vor apuca să-și depună actele

  *** Dosarele de corupție au blocat activitatea APIA la Tulcea. Deputat: Nu știu dacă 30-40% dintre fermieri vor reuși să își depună dosarele pentru subvențiile pe 2015   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

  Ultimele știri

  Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale!

  Căutare în articole