• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vot final în Parlament: Terenurile administrate de institutele de cercetare nu mai pot fi retrocedate

    agrointeligenta.ro -

    Retrocedarea în natură către foștii proprietari a terenurilor aflate în administrarea institutelor de cercetare a fost stopată după ce ieri, deputații au votat un proiect de lege în acest sens.

    Inițiat de către opt deputați și senatori ai PNL, actul normativ însemană, practic, protejarea cercetării agricole din România. Din 1990 și până în prezent, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” a fost obligată să retrocedeze 126.000 de hectare, rămânând, în prezent, cu o activitate de cercetare restrânsă pe doar 30.000 de hectare.

    În locul terenurilor aflate în subordinea ASAS, parlamentarii au propus ca foștilor proprietari să le fie acordate suprafețe similare din fondul de 400.000 de hectare aflate în gestionarea Administrației Domeniilor Statului.

    Cei opt parlamentari care au inițiat actul normativ votat ieri în Parlamentul sunt Nini Săpunaru, Dumitru-Verginel-Gireadă, Costel Șoptică, Sorin Teju, George Scarlat, Vasile Iliuță, Cătălin Teodorescu și Liviu Tomoiagă.

    Pentru a intra în vigoare, modificarea legislativă trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

    Foto: geo.appstate.edu



     


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Ce putem planta lângă sau sub un nuc Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial