• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Liderul LAPAR Laurențiu Baciu salută numirea lui Emil Dumitru în funcția de președinte al Federației Naționale Pro Agro: ”Sper într-o colaborare puternică”

    Gabriela Gimbășanu -

    Rezultatul alegerilor pentru șefia Federației Pro Agro nu a fost o surpriză pentru președintele Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu care a avut o reacție de fair-play. El a salutat voturile majorității în favoarea lui Emil Dumitru, tânărul fermier care, de astăzi, este președintele Pro Agro.

    “Dintre toți membrii Federației, Emil Dumitru a reprezentat cea mai bună variantă. Este un baiat tânăr, bine intenționat și își dorește mult să facă ceva. Deține o fermă și înțelege fenomenul. Noi ne-am întâlnit de multe ori pe traseu și am avut aceleași idei și sper că va avea o echipă de lucru pe măsura lui, ca să poată să-și pună în practică tot ceea ce gândește. Este un tip meticulos și din câte l-am cunoscut își dorește foarte mult să facă ceva, vrea să transmită ceva și toate astea se pot face decât dacă este susținut de o echipă bună”, a declarat pentru Agrointeligența Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

    Funcția de președinte Pro Agro o mare provocare

    Deși tinerețea și pofta de muncă îl recomandă pentru poziția de președinte, Baciu crede că funcția, pe care o deține de acum Emil Dumitru este și o mare provocare.“La un asemenea nivel trebuie să beneficiezi de o oarecare experiență, dar eu cred că Emil va recupera toate aceste lipsuri care sunt reale și pe care trebuie să le accepte, nimeni nu se naște învățat. Sper să aibă tenacitatea unui adevărat lider pentru că de asta are nevoie cel mai mult”, apreciază liderul LAPAR.

    Eliminarea oportuniștilor

    Laurențiu Baciu vrea să-i ofere câteva sfaturi noului lider ales de la Pro Agro, dată fiind vasta sa experiență în conducerea unei organizații din sectorul agricol.

    “Nu știu cât este de ușor influențabil dar vrea să îi atrag atenția că în jurul lui se vor învârti foarte mulți oportunișiti și pe care, cu o abilitate de adevărat lider, trebuie să-i depisteze și să-i elimine. Nu este o muncă ușoară ci, din contră, necesită foarte mult timp alocat din ceea ce face de zi cu zi. Trebuie să ai o anumită coloană vertebrală, ceea ce nu este un lucru prea ușor de realizat în ziua de astăzi când vad că la rang înalt se află compromisul. Ca lider al unei asemenea organizații compromisul nu își are locul”, îi transmite fermierul băcăun, celui care începând de astăzi ocupă funcția de președinte al Federației Pro Agro.

    Numirea lui Emil Dumitru  – o reușită pentru imaginea Pro Agro

    În opinia președintelui LAPAR, Emil Dumitru are o sarcină foarte grea, pentru că trebuie să scoată la lumină imaginea Federației Pro Agro.

    ”Sper ca noul președinte să fi înțeles clar mesajul celor care l-au votat și și-au pus mari speranțe în el. Emil este un băiat educat și dacă reușește să se acomodeze cu noul statut eu cred că această numire nu poate să fie decât o reușită pentru Pro Agro. Dintre toți membri pe care eu îi știu cred că este singurul care poate să-i scoată la lumină după ce fosul președinte i-a bagat puternic la întuneric. Acolo, în Pro Agro, sunt oameni de foarte mare calitatepe care eu îi recunosc și pe care i-am recunoscut dintodeauna și pe care Emil trebuie să-i reprezinte. Este o responsabilitate foarte mare”, a adus lămuriri liderul Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România.

    Colaborare puternică între LAPAR și Pro Agro

    Odată cu această schimbare a conducerii ProAgro, Baciu își pune toate speranțele în tânărul director executiv de la ONIV și speră că, astfel se vor pune bazele unei colaborări de durată între cele două formațiuni interprofesionale. “Sper într-o colaborare puternică cu ProAgro, odată cu această schimbare, pentru că indiferent de dimensiunea noastră ca formațiunii interprofesionale important este să conviețuim împreună și să avem același obiectiv pentru care am fost aleși. Nu vreau să-l fac pe Emil Dumitru salvatorul Pro Agro, dar atâta timp cât va respecta niște linii clare pentru succesul unei ligi totul va fi bine. Am mare încredere în el că va duce ProAgro acolo unde îi e locul”, a declarat liderul fermierilor din LAPAR.

    Îi urez mult succes lui Emil Dumitru. Toți cei care mă cunosc știu că mi-am dorit din totdeauna o colaborare cu toate formațiunile interprofesionale pentru că fiecare dintre noi avem un scop comun și dorim să contribuim la progresul agriculturii românești. Aveam nevoie de multe ori de sprijin și nu aveam pe cine să mă bazez și sper ca începând de acum încolo Pro Agro să reprezinte un adevărat partener în toate lucrările noastre pe care le avem la nivel național, pentru a găsi soluțiile cele mai bune și a îndrepta agricultura românească acolo unde îi este locul – Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România.

    Foto: www.ziarulring.ro



     


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale