• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum alegi hala metalică – sfaturi de la compania care a construit milioane de mp de astfel de structuri în întreaga lume

    agrointeligenta.ro -

    Halele metalice sunt prima opțiune pentru cei mai mulți fermieri care caută soluții de depozitare la cel mai bun preț.

    Pe piața din România, una dintre cele mai serioase firme care comercializează hale metalice la cheie este Frisomat, companie care folosește tehnologie și materiale produse în Belgia și garantate să reziste zeci de ani.

    În exclusivitate pentru Agrointeligența, Adrian Voicu, Reprezentant Comercialt în cadrul Frisomat România, ne-a spus care sunt pașii ce trebuie urmați atunci când doriți să investiți într-o hală care să-și merite banii.

    Alegeți tipul de hală care răspunde nevoilor dumneavoastră. O hală metalică este multifuncțională, însă fiecare fermier o poate folosi pentru ceea ce îi este necesară: de la depozitarea recoltei și până la adăpostirea utilajelor. ”Fiecare model de hală are specificul ei care o ajută să fie practică, eficientă, pentru o anumită întrebuințare. Dacă se dorește înființarea unei ferme de porci, atunci noi venim cu un proiect care să ajute antreprenorul. Dacă este vorba de depozitarea cerealelor, avem alte soluții pentru că Frisomat a construit deja 21 de milioane de metri pătrați de hale metalice la nivel mondial, deci are toată experiența necesară pentru a construi, în parteneriat cu fermierul, exact hala de care are nevoie”, explică reprezentantul Frisomat România.

    Fundația potrivită. Ca și la casă, hala trebuie să aibă o fundație bună care, de regulă, este proiectată de către constructorul structurii metalice. Fie că optați pentru o firmă independentă sau vreți ca tot cei care ridică hala să vă recomande și constructorul care să toarne fundația, Frisomat vă recomandă să aveți în vedere că proiectele trebuie ”să se lege” pentru a avea rezultatul dorit.

    Verificați timpul de execuție. După plasarea comenzii și achitarea avansului, asigurați-vă că lucrările la noua hală vor începe în timp util, astfel încât să o aveți finalizată până la finele recoltării, dacă investiția se face pentru depozitarea cerealelor. ”Noi oferim clienților proiectul pentru fundație, supervizarea execuției fundației, proiectul pentru hală, materialele de construcție a acesteia, montaj cu utilaje și echipe proprii și mentenanță. Dacă aceste detalii sunt convenite cu clientul, structura este predată în termen de maxim 2-4 săptămâni”, spune reprezentantul Frisomat care este termenul în care o firmă cu experiență poate monta o hală metalică.

    Prețul prea mic poate fi un semn de întrebare. Orice profesionist îți poate spune că un preț bun este atunci când el este unul corect, adică reprezintă o corelare între calitatea oferită, experiența companiei și bugetul clientului. ”Pe piața din România circulă numeroase oferte de hale la prețuri derizorii. De multe ori, aceste construcții nu doar că nu oferă nici un fel de garanție, nu sunt calculate și dimensionate pentru sarcinile de vânt, seism si zapadă din România, ci sunt ridicate din diverse materiale, fără certificare CE, ce nu oferă siguranță și durabilitate în timp”, spun oficialii Frisomat. Astfel, în mod normal, o hală demontată în străinătate și adusă în România – ca un produs personalizat, nu poate fi montată fără adaptarea structurii metalice pentru normele în vigoare din România. „Fiecare hală este proiectată în funcție de condițiile din zona în care este amplasată – de la structura solului și până la cantitățile și tipul precipitațiilor locale, așa că a lua o structură din Germania și a o aduce pentru a o vinde în Bărăgan poate fi extrem de periculos, fără să mai vorbim de posibilele dificultăți intâmpinate la obținerea autorizației de construcție, de alftel obligatorie”, ne declară Adrian Voicu.

    Cereți referințe de la alți clienți. Pentru Frisomat, cea mai bună reclamă rămâne recomandarea unui client mulțumit, spune specialistul de marketing al companiei. Adrian Voicu apreciază că fermierii care vor să investească într-o hală metalică ar trebui să verifice atent rezultatele, reputația și proiectele finalizate deja de firma cu care se gândește să lucreze. ”Fie că are vecinul, sau cineva în zonă, ar fi bine să vedeți sau să cereți să vedeți în realitate o hală metalică așa cum vă doriți să ridicați și dumneavoastră. Nu vă lăsați păcăliți de cataloage frumoase, cu imagini 3D, din care nu puteți vedea elemente esențiale, cum ar fi: tipul și calitatea materialelor componente, detaliile de îmbinare, de montaj etc. Trebuie să știți că la o hală metalică Frisomat, nimic nu este sudat, totul este îmbinat prin șuruburi care sunt verificate periodic de specialiștii noștri în cadrul programelor de mentenanță pentru clienți, cum este noul program lansat FrisoCare”, precizează reprezentantul companiei care oferă hale metalice.

    DSC_0034

    Compania Frisomat România, oferă în promoție până la finalul anului 2015, tuturor celor care contractează o construcție industrială de la Frisomat, pachetul de mentenanță, FrisoCare +, gratuit timp de 2 ani, în valoare de peste 1.000 EURO/an. Acest pachet, pe langa informări periodice despre posibilități de dezvoltarea afacerii clientului (finanțare, parteneriate, oportunități, noutăți din domeniu), include și o vizită/an a unei echipe Frisomat, care va verifică hala din mai multe puncte de vedere. “Vrem să susținem clienții noștri să se dezvolte, să uite de grija mentenanței halei, să se concentreze doar pe dezvoltarea și viitorul afacerii personale, de restul se ocupă Frisomat. Astfel am dezvoltat programul FrisoCare, pe scurt: FRISOMAT – Construit pentru viitor! “, declară Csaba Demeter, Responsabil Marketing Frisomat România și Moldova.

    DSC_1320

    Compania Frisomat este prezentă pe piața din România din 1996, când a ridicat prima hală metalică la Piatra Neamț. Construcția din zona Moldovei este și astăzi un exemplu privind rezistența structurilor ridicate cu materiale de construcție fabricate în fabrica-mamă din Antwerp, Belgia. În România, Frisomat a construit până acum peste 900.000 de metri pătrați de hale metalice, la nivel global peste 21 de milioane de metri pătrați, dintre care peste 3,5 milioane de mp hale special pentru agricultură, tip OMEGA.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA