• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Speranță reaprinsă pentru pălincari: Ministrul Daniel Constantin redeschide în Guvern problema accizei

    agrointeligenta.ro -

    Acciza la pălincă este unul din marile ofuri ale producătorilor din Țara Oașului, parte a țării pe care ministrul Daniel Constantin a vizitat-o săptămâna trecută cu Caravana RNDR 2020.

    Daniel Constantin Tara Oasului acciza la palinca

    La Gherța Mare, ministrul agriculturii le-a promis fermierilor şi autorităţilor publice locale din Ţara Oaşului, că se va implica activ pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă pălincarii şi fermierii din zonă. Potrivit publicației Gazeta de Nord-Vest, ascultând păsurile oamenilor, ministrul Daniel Constantin a promis că va face deligenţele necesare pentru zonarea livezilor şi a câmpurilor cultivate cu căpşuni din Oaş, se va implica, alături de ministrul de Finanţe, pentru urgentarea măsurilor de reducer a accizei la pălincă şi va discuta cu ministrul Mediului cu privire la statutul terenurilor aflate în site-urile „Natura 2000”.

    Producătorii agricoli din Oaş s-au mai plâns de faptul că nu mai sunt primiţi în piaţa din Baia Mare. Ministrul Agriculturii a precizat că va purta o discuţie cu reprezentaţii inspecţiei în agricultură şi că vor fi demarate acţiuni de control atât în pieţele din Satu Mare cât şi în cele din Baia Mare.

    vizita palinca Zetea

    A vizitat atelierul unde se produce pălinca Zetea

    Vizita lui Daniel Constantin în Satu Mare a inclus și un popas la cel mai cunoscut brand de pălincă românească. ”Am fost în vizită la atelierele Zetea, unde se produce țuica știută de noi drept Zetea de Transilvania. Este o afacere de familie care duce mai departe tradiția pălincii Zetea, care a funcționat aici în urmă cu ani. Gazda şi ghidul nostru a fost domnul Silviu Zetea, cel care conduce acest adevărat brand românesc. El ne-a povestit şi ne-a arătat cum se produc aceste băuturi naturale distilate din fructe la cazane tradiţionale cu foc direct, după metoda Zetea. Silviu Zetea a păstrat vechile butoaie de stejar, în care depozitează fructele la macerat, pentru a căpăta finețe”, a postat pe Facebook ministrul, împreună cu mai multe poze de la fabrica de famnilie.

    Regiunea de Nord-Vest a atras cele mai multe fonduri europene

    Potrivit ministrului agriculturii, performanțele oșenilor și a producătorilor din nord-vestul țării sunt remarcabile când vine vorba de absorbția fondurilor europene. ”Am găsit în Ţara Oașului un Grup de Acțiune Locală puternic, format din 12 comune şi un oraș, ceea ce înseamnă o comunitate foarte mare. La întâlnirea pe care am avut-o cu membrii acestui GAL, la Gherța, i-am felicitat şi am îndemnat totodată şi alte comune să creeze astfel de GAL-URI, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare am mărit sumele alocate acestora, astfel că în următorii ani vor fi aproape 700 milioane de euro la dispoziția lor. Mai trebuie să felicit regiunea Nord-Vest pentru că a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene”, a declarat Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”