• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ingenio și Illico – două noi soiuri de grâu comercializate de Alcedo. Cât costă și care este regiunea unde se recomandă pentru cultură

  agrointeligenta.ro -

  Ingenio și Illico  sunt cele două noi soiuri de grâu ce au intrat în portofoliul companiei Alcedo. Produse de Syngenta, semințele au confirmat, atât sub aspect calitativ cât și cantitativ, ele fiind testate în producție în condițiile sezonului 2014/2015 în mai multe zone agricole din țară.

  Soiul de grâu Illico

  -soi nearistat;
  -apariția spicului: semi-timpuriu- prima decadă a lunii mai;
  -talia plantelor: înălțime medie (90 cm);
  -boabe de duritate medie;
  -segment de panificație: calitate medie;
  -toleranță la îngheț: medie (-15ºC fără strat de zăpadă și -20ºC cu strat de zăpadă, timp de 5 zile consecutiv);
  -toleranță la cădere: bună- 6% din suprafața cultivată (fara regulator de creștere), în condiții pedoclimatice normale;
  -toleranță la secetă: pentru un minim de producție are nevoie de 450 l apa/ciclu de vegetație (precipitații distribuite uniform);
  – răspunde bine la condiții intensive de tehnologie.
  – toleranță la boli- Făinare (Erysiphe graminis): medie; Rugina brună (Puccinia recondita): tolerant; Rugina Galbenă (Puccinia striiformis): mediu tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): foarte tolerant; Septorioza (Septoria tritici): tolerant.
  – indici de calitate; conținut de proteină: 11,5-12,5%; energie: W cmÞ 70-120; potential de producție ridicat; MMB >40 g.

  Recomandari tehnologice – zonare: sud, vest și sudul Moldovei; densitate optimă: 400-450 boabe germinabile/mp.

  Soiul de grâu Ingenio “Geniul producțiilor”

  -soi aristat;
  -apariția spicului: semi-timpuriu- prima decadă a lunii mai;
  -talia plantelor: înălțime medie (90 cm);
  -boabe de duritate medie;
  -productivitate stabilă;
  -toleranță la inghet: medie (-13ºC fără strat de zăpadaă și -19ºC cu strat de zăpada, timp de 5 zile consecutiv);
  -toleranță la cădere: medie, 8% din suprafața cultivată (fără regulatori de creștere);
  -toleranță la secetă: pentru un minim de producție are nevoie de 400 l apă/ciclu de vegetație (precipitații distribuite uniform).
  -toleranță la boli- Făinare (Erysiphe graminis): tolerant; Rugina Galbenă (Puccinia striiformis): tolerant; Rugina brună (Puccinia recondita): mediu-tolerant; Fuzarioza spicelor (Fusarium): mediu-tolerant; Septorioza (Septoria tritici): mediu-tolerant.
  – indici de calitate: conținut de proteina: 12,5-13%; energie: W cmÞ >120; potențial de producție ridicat; MMB >50 g.

  Recomandari tehnologice – zonare: sud-est, sud-vest, vest si sudul Moldovei; densitate optima: 500 boabe germinabile/mp.

  Cât costă sămânța pentru soiurile noi de grâu

  În oferta ALCEDO, avem cele doua soiuri, atat din categoria biologicaă Baza, cât și C1. Pretul pentru sămânța Bază este de 7 lei/kg, exclusiv TVA și este ambalată la sac de 25 kg, tratată cu insectofungicidul CELEST TOP, în doza de 1,3 l/t de sămânță. În prețul specificat este inclusă și redevența.

  Pentru C1, prețul este de 2,7 lei/kg, exclusiv TVA și este ambalată la sac de 500 kg, tratată cu fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS, în doză de 0,5 l/t si cu insecticidul SIGNAL 300 ES, în doza de 2,5 l/t.   


  Te-ar mai putea interesa

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine în România la tăiatul porcului Regulament UE în vigoare! România trebuie să trimită PNS la Bruxelles până pe 1 ianuarie 2022! Marea Extragere Timac Agro România – ÎN DIRECT, MIERCURI, 8 DECEMBRIE!

  Ultimele știri

  AMRCR solicită noii coaliții majoritare să renunțe la “taxa de solidaritate“ și să sprijine mediul de afaceri Subvenții bovine 2021: Plățile rămân blocate pentru crescătorii care așteaptă banii de la APIA! Creșterea suprafeței minime eligibile la plata APIA – propunere APPR făcută la întrevederea cu ministrul Chesnoiu!