• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fonduri europene pentru înființarea unei plantații de goji. Singurul producător bio din România furnizează material săditor autorizat și consultanță specializată

    agrointeligenta.ro -

    Plantația de goji Podeele Mici, situată în comuna Augustin din județul Brașov, se întinde pe 2 hectare și este singura plantație de goji certificată bio din România. Este un model de afacere care poate fi implementat oriunde în țară, apreciază Adrian Nicolae, cel care astăzi furnizează material săditor pentru alți investitori.

    Față de alți comercianți, Adrian Nicolae vinde doar materialul săditor realizat în pepiniera proprie, același pe care l-a folosit și la înființarea propriei culturi. A urmat apoi certificarea bio, de care cultivatorul este foarte mândru pentru că, spune el, ”certificarea bio a culturii face ca încrederea în produsele noatre să fie mai ridicată”. Mai mult, celor care vor să apuce același drum, antreprenorul este deschis pentru a oferi recomandări și consultanță pentru creșterea calității unei culturi de goji .

    Plantația de Goji Podeele Mici a început ca o afacere de familie. Ideea unei afaceri cu fructe goji a venit firesc, odată cu nașterea primului copil. ”Această schimbare ne-a determinat să căutam o afacere sigură, curată, sănătoasă, care să se poată dezvolta de la un an la altul fără prea mult efort. Responsabilitatea creșterii unui copil a făcut să ne oprim la cultura de goji bio, fructul minune, care concentrează la un loc o mulțime de substanțe nutritive cu rol esențial în întărirea sistemului imunitar al organismului și în prevenirea unui număr mare de afecțiuni”, ne-a spus cultivatorul.

    Pentru a realiza cultura de goji, a fost ales un teren pe care nu s-a cultivat nimic cu cel puțin 7 ani anterior plantației, într-o poieniță linistita, înconjurată de pădure, aflată la 5 km de satul natal, astfel, certificarea bio a fost acordată plantației de goji încă din primul an, prin reducerea perioadei de conversie.

    productie de goji

    Pepiniera Podeele Mici a produs în perioada 2012 – 2015 peste 50.000 plante goji, destinate înființării unor culturi de goji de calitate. Pepiniera deținută este de asemenea în curs de certificare bio, iar plantele de goji produse, de cea mai bună calitate, sunt aclimatizate în țara noastră, dovada stând chiar plantația Podeele Mici.

    ”Pepiniera noastră este autorizată de Inspecția Națională pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, singurul organism de stat abilitat să inspecteze și să certifice producătorii și soiurile de plante ce pot fi comercializate în România. Fără autorizare INCS, niciun material săditor de goji nu se poate comercializa legal în România. Achiziționarea unui material săditor necertificat poate creea probleme ulterioare, legate de înregistrarea culturii sau mai noi eligibilitatea proiectelor cu finanțare europeană”, atrage atenția cultivatorul de goji bio din județul Brașov.

    În perioada imediat următoare, plantația de goji Podeele Mici se va extinde la 7 ha, iar capacitatea pepinierei va mărită la 100.000 plante pentru a face față cererii tot mai mari de material săditor de calitate. ”Suntem în curs de omologare a unui soi obținut în pepiniera noastră, iar termenul de finalizare este foarte aproape”, ne dezvăluie investitorul..

    Înființarea unei plantații de goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, în mod legal, numai în urma obținerii unei Autorizații de Plantare eliberate de către Direcția Agricolă și Dezvoltare Rurală din județul dvs. dacă suprafața cultivată depășește 0,2 ha.

    Cererea de eliberare a Autorizației de Plantare trebuie să cuprindă pe lângă documente ale dreptului de utilizare a terenului și dovada utilizării unui material săditor certificat.
    ”Celor ce au achiziționat material săditor din pepiniera noastră le asigurăm din experiența noastră, consultanță în creșterea și dezvoltarea arbustului de goji. Mai mult, dacă aceștia cultivă în aceleași coordonate de calitate ca și noi, le putem promova întreaga producție în centrele unde vom valorifica noi”, explică fermierul.

    pepiniera goji

    Încercând să facă totul cum trebuie, familia Nicolae a apelat la specialiști în pomicultură de la firma Klastorf. ”Ne-au sprijinit cu înființarea și administrarea culturii de goji. Planul de fertilizare și tehnologia de cultivare a goji, au fost realizate cu sprijinul acestora”, spune cultivatorul. ( Vezi http://www.plantatiegoji.ro/tehnologie-cultivare-goji.html)

    Succesul unei plantații de goji depinde în mare măsură de existența unui plan de afaceri realizat de specialiști cu experiență în creșterea acestei plante în regim ecologic cât și de achiziționarea de material săditor certificat, iar mai nou de identificarea consultanților pentru întocmirea documentelor necesare accesării de fonduri europene pentru agricultură.

    O plantație de goji gestionată corect aduce profituri ridicate pe termen lung și nu presupune costuri ridicate. Pentru că există un interes crescut din partea publicului larg pentru produsele naturale sau bio, cultivarea arbuștilor fructiferi de goji în sistem ecologic promite profituri substanţiale şi multiple oportunităţi de dezvoltare

    Productivitatea acestor specii de arbuști fructiferi este foarte crescută iar paşii pentru trecerea la o cultură certificată BIO nu sunt greu de făcut. În România există posibilitatea producerii unor culturi nepoluate, a unor fructe ecologice pe care să le exportăm în toate ţările europene.

    ”Fructele de goji sunt tot mai promovate în magazinele de specialitate, din păcate doar cele uscate provenite din China. Lumea trebuie să înțeleaga că de acum, fructele se pot consuma proaspete, sau prelucrate în sucuri, siropuri, gemui ca orice alt fruct produs la noi în țară”, explică producătorul.

    plantatie de goji fonduri europene

    Fonduri europene pentru plantația de goji

    Vestea bună pentru cei care se gândesc să înceapă o afacere cu goji este că din această toamnă, cultura este eligibilă pentru finanțare europeană prin Submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole. ”Cu această ocazie se vor deschide noi și mari oportunităti pentru cei interesați de cultura unui produs sănătos și, de ce nu, foarte profitabil. Tot mai mulți agricultori doresc să înlocuiască cultura convențională deținută, cu cea de goji, estimând că în câțiva ani să existe o suprafață foarte mare cu această cultură”, explică Adrian Nicolae.

    Proprietarul pepinierei din Brașov le reamintește fermierilor că pentru a accesa bani prin proiecte europene, condiția obligatorie este să se folosească material săditor certificat de Inspecția Națională pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor din România.

    Pepiniera noastră oferă plante goji certificate și consultanța necesară realizării unei culturi de calitate. Lucrăm la realizarea unei forme de colaborare care să reunească toți cultivatorii de goji indiferent de soi sau proveniența materialului săditor pentru că numai împreună putem reprezenta interes crescut pentru cei interesați de fructele de Goji. Pentru o mai bună cunoaștere a acestora, am realizat o fișă de cultură care a fost completată până acum de tot mai mulți cultivatori. http://www.plantatiegoji.ro/fisa-culturii-goji.html”, spune antreprenorul.

    De precizat că au fost efectuate mai multe teste ale fructelor de goji, analize care au confirmat proprietățile terapeutice ale acestora. ”Aceste caracteristici se păstrează indiferent de subsoiul utilizat sau zona geografică unde se regăsește cultura de goji. Dacă li se va acorda atenție, arbuștii de goji vor fructifica anul următor plantării”, spune cultivatorul.

     

    Experiența de peste 3 ani în creșterea plantelor de goji si colaborarea cu furnizori și specialiști în plante Goji din Europa, recomandă Pepiniera Goji Podeele Mici ca prima sursă de informare în ceea ce privește demararea unei afacerii cu goji în România.

    Plantația Goji Podeele Mici comercializează la prețuri accesibile tuturor, plante goji de calitate superioară, ce provin din singura pepinieră Goji în curs de certificare BIO din România. Pe lângă plante, fructe proaspete și arbuști goji BIO, clienții noștri pot beneficia de recomandări și consultanță specializată pentru a pune pe picioare și gestiona una dintre cele mai profitabile afaceri agricole, cultivarea arbuștilor de goji.

    Pentru mai multe informații despre cultura de goji, ofertă de prețuri la materialul săditor:

    www.plantatiegoji.ro
    https://www.facebook.com/plantatiegojibio
    Telefon 0722.504.823


    Te-ar mai putea interesa

    Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!