• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dezinfectarea solului în solar: cum se face și de ce este o lucrare importantă

    agrointeligenta.ro -

    Dezinfectarea solului este obligatorie ca lucrare într-un solar, avertizează specialiștii companiei Alcedo. Aceștia atrag atenția că, din cauza bolilor și a dăunătorilor din sol, tot mai mulți cultivatori de legume în spații protejate înregistrează anual pierderi importante.

    ”Pentru a preîntâmpina aceste situații se recomandă să se facă dezinfecția solului. Noi venim cu una dintre soluții: Raisan 51. Acesta se folosește pentru tratamentele preventive în vederea dezinfectării solului, înainte de plantarea sau semănarea tuturor tipurilor de culturi. Combate cu succes ciupercile din sol (Fusarium, Verticillum, Rhizoctonia, Armillaria, Pythium etc.), nematozii (Meloydogine, Pratylenchus etc.), diverse insecte, dar și buruieni”, spun reprezentanții Alcedo.

    Raisan 51 este un fumigant de sol cu activitate fungicidă, insecticidă, nematocidă și erbicidă, ce se găsește sub formă de concentrat solubil (CS). Se aplică iîn sol, în cantitate de 750 până la 1.200 l/ha, iar uneori doza poate fi mărită până la 2.000 l/ha.

    Produsul poate fi aplicat la o adâncime de 10 cm, prin udare sau injectare. După 15-21 de zile, solul trebuie lucrat pentru a ajuta gazele care au mai rămas să se elimine.

    Noua cultură poate fi plantată după 5-6 zile de la aerisire.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”